• DOLAR 32.29
  • EURO 34.845
  • ALTIN 2408.17
  • ...
Tarihin en karanlık ailesi; Rockefeller!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

John aynı zamanda FED'in (ABD Merkez Bankası) de kurucusu. ABD ve İsrail'in arkasındaki asıl güç olarak bilinen tarihin en karanlık ailesi Rockfeller ailesinin pek çok banka, petrol ve endüstri şirketine sahip olduğu biliniyor. Rockefeller ailesinin serveti 5 ile 15 trilyon dolar olarak tahmin ediliyor.

İşte tarihin en karanlık ailesi Rockefeller'ların merak edilen geçmişi. Rockefeller ailesi 1800'lü yılların ortalarında John Davision Rockfeller tarafından kuruldu. John aynı zamanda FED'in (ABD Merkez Bankası) de kurucusu. Küresel siyasete yön veren ailelere baktığımızda karşımıza ilk çıkan ilk isim: Rockefeller.

Bu ailenin sırlarla dolu geçmişi ve bu güce nasıl eriştikleri de herkes tarafından merak ediliyor. ABD ve İsrail'in arkasındaki asıl güç olarak bilinen aile pek çok banka, petrol ve endüstri şirketine sahip, servetleri ise, 5 ile 15 trilyon dolar olarak tahmin ediliyor.

Buna rağmen Forbes dergisinin açıkladığı en zenginler listesinde Rockefeller Ailesi'nden tek bir isme rastlamak mümkün olmuyor.

Listenin üst sıralarında Bill Gates, Warren Buffett, Jeff Bezos gibi isimler yer alıyor.

Küresel düzene yön veren sadece Rockefeller'den değil diğer ailelerden herhangi bir isim bu l


Aile, 1860'lı yıllarda Amerika'da başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan petrol çılgınlığından en karlı çıkan aile oldu.

İş dünyasına petrol işleriyle hızlı bir giriş yapan aile Amerika'nın ilk milyarder ailesi oluyor.

Rockefeller Ailesi için pek çok şey söylenmiştir; ABD'nin ve dünyanın en zengin aynı zamanda en nefret edilen, en çok küfür işiten ailesi.

Amerikan iç savaşını fırsata çeviren, gücünün rasyonel açıklaması petrol endüstrisindeki tekeli olan aile için yapılabilecek en isabetli tespit "kapitalist" olmasıdır.

Bugün Asya'dan Afrika'ya kadar küresel finans kapitalizmin kurucusudur. ABD merkez bankası FED ve finanse ettiği Dünya Bankası ve IMF gibi kuruluşlar aracılığıyla küresel ekonomiyi kendisi gibi birkaç aileyle yönetiyor, yönlendiriyor.

Dünyaya bugün dikiş tutmayan Küresel kapitalizm deli gömleğini diken, giydiren çarkın büyük bir dişlisi.

Finanse ettiği fonlar, STK'lar dünya "düzenini" Amerikan çıkarları lehine şekillendiriyor.

Kendi deyimiyle, "Bazıları benim ve ailemin (Rockefeller) Birleşik devletlerin üstün çıkarlarına karşı çalışan gizli kabalizmin bir parçası olarak karakterize edebilir, dünya genelinde komplolar hazırlayan ekonomik yapılanma ve küresel politika izlediğimize inanabilir. Eğer bunlar olursa ben suçluyum; ancak ben bundan gurur duyarım."

Rockefeller Ailesi'nin suçlanabileceği somut bir suç bulunmuyor ama yaptıklarını ahlaki ve insani gösterebilecek bir icraat da bulunmuyor.

Silah ticareti, finansal ayak oyunları, tefecilik, bölgesel çatışmalardan kar sağlamak, ABD'nin küresel imparatorluk emellerinin ve İsrail'in Siyonist politikalarının sadık bir hizmetkârı olmak… Ailenin vazgeçilmez misyonu.

KÜRESEL SİSTEME NASIL YÖN VERİYORLAR?

Rockefeller Ailesi'nin küresel siyasete nasıl yön verdiğinin birçok örneği var. Joseph Verner Reed bu konu için güzel bir örnek.

Rockefeller ailesinin kontrolündeki Chase'de başkanlık yapan Joseph Verner Reed, 1987 yılında Dünya Bankasında görev aldır.

Aynı zamanda Birleşmiş Milletler Sekreteri'nin Siyasi İşler Yardımcılığı görevine de getirilir.

Dış İlişkiler Konsey'i (CFR), ABD'nin seçkin dış politika uzmanları ve ekonomik kuruluşlarının bir araya geldiği düşünce, planlama, eylem topluluğudur.

Rockefeller ailesinin desteğiyle 29 Temmuz 1921 tarihinde New York'ta kuruldu. ABD'nin deniz aşırı ülkelerdeki çıkarlarını koruma ile ilgili düşünceler burada konuşuluyor ve yönetime tavsiye ediliyor.

Rockefeller ailesinden petrol dolar milyarderi John D. Rockefeller'in aynı adı taşıyan oğlu, 1940'lı yılarda Konsey'in en büyük finans destekçisi oldu.

Torun, aynı zamanda Rockfeller ailesinin yetiştirdiği David Rockefeller, 1949 yılında Konsey toplantılarına katıldı ve David Rockefeller, 1970-85 yılları arasında CFR'nin başkanı oldu.

Henry Kissinger de önemli projeleri hazırlayan danışmandı. David, uzun süre CFR'nin başkanlığını yürüttü. 2007 yılı içinde Peter Peterson başkanlık görevindeydi.

Fakat David Rockefeller, "Fahri Başkan" olarak perde arkasında yönetici-yönlendiricilik görevini devam ettiriyor. Konsey, ABD'nin küresel dış politikasına yön verir, yönetimin üst kademesinde görevli politikacılar ve şirketlerin temsilcileri toplantılara katılır.

ROCKEFELLER'İN YENİ DÜNYA DÜZENİ

David Rockefeller, "Hatıralar" isimli kitabında dünya görüşünü şu sözlerle açıklıyor:

"Bazıları benim ve ailemin (Rockefeller) Birleşik devletlerin üstün çıkarlarına karşı çalışan gizli kabalizmin bir parçası olarak karakterize edebilir, dünya genelinde komplolar hazırlayan ekonomik yapılanma ve küresel politika izlediğimize inanabilir. Eğer bunlar olursa ben suçluyum; ancak ben bundan gurur duyarım."

Bir başka konuşmasında "Küresel değişim yaşıyoruz. Hepimizin ihtiyacı büyük krizlere karşı doğru yaklaşımdır. Ve ulusların yeni dünya düzenini kabul etmesidir" 20. yüzyıl boyunca ABD'nin gelişip güçlenmesi ve 21. yüzyılın başlarında da tek süper güç olması, David Rockefeller'in yönlendirdiği "yeni dünya düzeni"dir.

AİLE NASIL ZENGİN OLDU? İŞTE HİKAYESİ…

PETROLDE TEKEL OLAN BİR FİRMA: STANDART OIL COMPANY

Petrol endüstrisine hızlı giriş yapan aile Asya'dan Latin Amerika'ya, Avrupa'dan Avustralya'ya hemen hemen her bölge ve kıtada yatırım yaparak rakiplerini geçer ve ne sonunda fiyatları kendisi belirleyen rakipsiz konuma yükselir.

Standart Oil Şirketi, daha sonra Exxon, Mobil ve Chevron gibi birçok farklı şirketi de bünyesinden çıkardı.

BANKACILIK SEKTÖRÜNE GİRİŞ

Amerika'nın en büyük bankalarından biri olan Chase Manhattan Bank, Rockefeller'ların en büyük yatırımlarından birisi olur. Bankanın bugünkü piyasa değeri neredeyse 3 trilyon dolar. Sadece bu gösterge bile ailenin servetinin ve gücünün boyutlarını gözler önüne sermeye yetiyor.

ABD Başkanlarından Richard Nixon, zamanında Hazine Bakanı olması için John Rockefeller Jr'ya tam yetki veriyor.

Fakat ailenin baskısı sonucu John Rockefeller bunu kabul etmiyor. Aile maddi gücüyle daha etkin olacağını biliyor.

Rockefeller, 1946 yılında Chase Manhattan Bank'ın yönetim kuruluna girdi. Chase, kısa zamanda dünyanın her yerinde 1000 yerel banka ile ilişkilerini geliştirdi.

Chase'nin kuruluşu çok eskilere 1798 yılına kadar gider.

New-York'un Manhattan mahallesinde kurulan ve gelişen Chase, 1930'lu yıllardan sonra Rockefeller Ailesinin petrol devi Standart'ın parçalanması sonrası ortaya çıkan şirketlerin sermayesi ile kısa zamanda büyüdü.

ROCKEFELLER AİLESİ'NİN LUDLOW KATLİAMI

Lodlow madencileri 1914 yılında çok zor şartlar altında çalışıyorlardı. Madende çalışmak çok tehlikeliydi ve işçiler emeklerinin çok çok altında ücretlere çalıştırılıyordu.

Üstelik ödemeler Amerikan dolarıyla yapılmıyor, verilen para yalnızca madenci kamplarında bulunan dükkanlarda harcanabiliyordu.

Kısacası madenciler yaşamsal ihtiyaçlarını yalnızca madenin sahibi olan Rockefeller Jr.'dan satın alabiliyorlardı.

İnsanlık dışı şartlar altında çalıştırılan madenciler bir süre sonra grev kararı aldı ve Rockefeller Jr. bunun üzerine eli silahlı adamlarını devreye sokarak işçileri madende çalışmaya zorladı.

Madenci aileleri evlerinden çıkarılarak bir çadırda yaşamak zorunda bırakıldı ve çadır bir gece makineli silahlarla tarandıktan sonra ateşe verildi. Olayda 2 kadın ve 11 çocuk yaşamını yitirdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir