• DOLAR 32.339
  • EURO 35.15
  • ALTIN 2240.922
  • ...
Apple’dan Trump'a Çin uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Dünyanın en büyük iki ekonomisi, ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı yeni cepheler kazanarak devam ediyor. Apple, 1 Eylül’de yürürlüğe girecek olan yeni ek vergi düzenlemesinden önemli oranda etkilenecek.

Zira Cupertinolu şirketin bünyesindeki ürünler büyük ölçüde Çin’de üretiliyor. Dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi olan Samsung ise çoğunlukla Vietnam, Hindistan ve Endonezya gibi ülkeleri tercih ediyor.

Geçtiğimiz cuma günü ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya gelen Apple CEO'su Tim Cook, giderek ısınan ticaret savaşının Apple’ın Samsung ile rekabet etmesini zorlaştıracağını söyledi.

Trump, pazar günü gazetecilere verdiği demeçte, Cook ile çok verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Tim bana Samsung’un bir numaralı rakipleri olduğunu ve Güney Kore merkezli oldukları için yeni tarifelerden etkilenmeyeceklerini söyledi. Bence önemli bir noktaya parmak bastı. Bunu düşüneceğim”  dedi.  

Washington hükümetinin Çin’den ithal edilecek ürünlere ilişkin yeni ek vergi düzenlemesi 1 Eylül’de yürürlüğe girecek. Söz konusu uygulamanın, bazı elektronik ürünlerdeki fiyatları yüzde 10 civarında artırması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir