• DOLAR 32.57
  • EURO 35
  • ALTIN 2459.898
  • ...
"O 'Kalu bela' sözüne sadık kaldı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Geçtiğimiz cuma günü tedavi gördüğü hastanede Hakk'a yürüyen HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz'un sevenleri, O'nu mevlit programında da yalnız bırakmadı. Kâhta Celaleddin Camii'nde okunan Kur'an-ı Kerim ve mevlid-i şeriften sonra cami avlusunda ve taziye evinde mevlid yemeği verildi.

Programda konuşan İTTİHAD üyesi Abdulkudüs Yalçın, " Ya Rabbi biz kendisinden razıydık sen de razı ol." ifadelerini kullandı.

Konuşmasına Mehmet Yavuz'un davasına sadık, Rabbine verdiği söze sadık ve hiç kimseyi incitmeyen birisi olduğuna değinerek başlayan Yalçın "Her bir insan Allah'a bir söz vermiştir. Kalu beladan beri. Allah Celle Celaluhu o gün şöyle sormuştu; 'Ben Rabbiniz değil miyim?' O bütün ervahta tek tek, 'Evet sen bizim Rabbimizsin. Bizi terbiye eden, bize rızık veren bizim dünyada nasıl yaşamamız gerektiğini bize bildiren sensin.' diye bu sözü vermiştik. İşte müminlerden öyle erler vardır ki bu söze sadık kalmışlardır. Hiç bir zaman Allah'ın Rab olmasını inkâr etmemişler, muhalif de hareket etmemişlerdir. Kimisi bu konu da canını vermiş kimisi de beklemektedir. İşte Mehmet kardeşimiz bu insanlardandır, biz O'nu bu şekilde tanıyoruz." dedi.

"Ahdine vefalıydı"

Mehmet Yavuz'un ahde karşı vefalı olduğunu ve bunu yaşayışıyla ortaya koyduğunu vurgulayan Yalçın, "Ve son nefesine kadar da biz O'nu takip ettik. Allah'a şükürler olsun bu vasıflara sahipti. Mühim olan budur. Onun için Yüce Allah buyuruyor ki 'Ey isanlar Allah'a ve Resulüne ihanet etmeyin.' Yani sizlere emanet edilen şeylere ihanet ederek Allah ve Resulüne ihanet etmeyin, Allah'ın buyruğunun dışına çıkmayın. Allah'ın emrettiği şeyleri yerine getirmekten çekinmeyin. Allah'ın yasakladığı şeylere dalmayın. Allah'ın emirlerini çiğneyerek ihanet edenlere şiddetli ceza vardır. İşte bir tarafta ihanet vardır. Diğer tarafta da ahde vefa vardır. İşte bu gibi kardeşlerimizin yaşayışları, konuşmaları, tavırları ahde vefanın örneğidir. Bir anda aramızda ayrılması bizi kendimize getirmelidir. Bir an önce kendimize gelerek hayatımızı kontrol edelim. Hayatımızda bir ihanet var mıdır, yok mudur?" ifadelerini kullandı.

Yüce Allah'ın insanoğlunu nefse hoş gelen şeylere karşı sürekli uyardığını ifade eden Yalçın, "Kadın, çoluk çocuk ve mal insanı baştan çıkararak onun ihanetine sebebiyet verir. Bundan dolayı Allah Celle Celaluhu bizi uyarıyor ve şöyle buyuruyor; 'Siz hazır olanı seviyorsunuz ve siz ahireti terk ediyorsunuz.' Oysa siz ahiret için yaratılmışsınız. Nasıl olurda siz ahireti bırakırsınız. İşte Mehmet kardeşimiz ahireti tercih etti. Biz O'nun hayatında bunu gördük ve inşallah da şahitlik edeceğiz." (Cemil Özdaş - İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir