• DOLAR 32.522
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2434.511
  • ...
"Mehmet Yavuz, HÜDA PAR’ın misyonunu kendisinde toplamış ender bir şahsiyetti"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Peygamber Sevdalıları Vakfı Diyarbakır İl Koordinatörlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen bayramlaşma programına katılan siyasetçiler ve vatandaşlar, İslam Coğrafyasında yaşananlar, Şehid Yasin Börü ve arkadaşları ile merhum Mehmet Yavuz hakkında duygularını İLKHA’yla paylaştı.

Kısa bir süre önce kanser tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı merhum Mehmet Yavuz’un, HÜDA PAR’ın programında belirttiği insan portresini yansıtan bir ayna olduğunu söyleyen HÜDA PAR Sur İlçe Başkanı Ercan Şenol, onun vefatıyla birlikte dava arkadaşlarının çok müteessir olduğunu hatırlattı.

İslam Coğrafyasında yaşanan acılara değinen Şenol, "İslam âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Allah gerçek bayramları yaşamayı Müslümanlara nasip etsin. Doğrusu İslam âleminin içinde bulunduğu hal içler acısıdır. Bundan 9-10 yıl önceki acılar aklımıza geldiği zaman sadece Filistin, Çeçenistan, Moro, Eritre vardı. Ama maalesef şu an Yemen, Irak, Suriye, Bangladeş ve birçok yer kan revan içerisinde. Müslümanların memleketleri bitti. Tabi ki bu kadar sıkıntılara binaen yine de Müslümanların Kurban Bayramı'nı en güzel biçimde geçirmeye çalışmaları takdire şayan bir durum. Bizim de beklentimiz budur. Fakat bu beklentilerle ümmetin acılarını hissederek yaşanılması inşallah sonradan gelecek olan sıkıntıların önüne geçmesinde belki set olur." dedi.

"Bizler Habil’in, onlar ise Kabil'in misyonunu üstlenmişler"

Şenol, 6-8 Ekim 2014’te kurban eti dağıtırken HDP/PKK’lilerce hunharca katledilen Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarının misyonunu hatırlatarak şöyle devam etti:

"6-8 Ekim 2014’te Yasin Börü ve arkadaşları, Kurban Bayramı'nda fakirlere, çaresizlere ve özellikle o dönemde Suriye'den kaçan muhacir kardeşlerimize, ensar görevini görürcesine kendileri bayram yapmaksızın kurban eti poşetlerini alarak gitmişlerdi. Onların bu davranışlarına rağmen çok feci bir şekilde katledildiler. Bu gösteriyor ki, İslam düşmanları önemli gün demeden Müslümanlara düşmanlık babında asla geri durmuyorlar. Müşrikler döneminde dahi haram saydıkları birkaç ayları vardı. O aylarda kan dökmezlerdi. Ancak günümüz müşrikleri, zalimleri asla bayramların, ayların günlerin hürmetini görmeksizin insanların kanlarına ellerini uzatıyor ve özellikle Yasin gibi masumların, yavrularımızın kanlarını dökmekte geri durmadı ve yaptılar. Demek ki bizim görevimiz iyilik, karşıdakilerin görevi de kötülük yapmaktır. Bizler Habil’in, onlar ise Kabil'in misyonunu üstlenmişler." ifadelerine yer verdi.

"Mehmet Yavuz, HÜDA PAR’ın misyonunu kendisinde toplamış ender bir şahsiyetti"

Şenol, "Mehmet Yavuz hocamızın vefatından dolayı ailesine ve camiamıza sabırlar iletiyorum. Gerçekten Mehmet Yavuz hocamız, başkanımız bir değer idi. Ölümünden sonra birçok kişi anladı ki biz daha hayattayken onun varlığının, değerinin anlamını, kıymetini biliyorduk. Aslında etrafımızdaki birçok insana da şu dersi verdi, HÜDA PAR programının insanlar üzerinde yaptığı terbiye, sürüklemek istediği insan modeli Mehmet Yavuz'da toplanmıştı. Yani bir insan ‘ben HÜDA PAR'lı olmak istiyorum’ ya da ‘HÜDA PAR’lı olursam bende ne değişecek?’ diye soru sorarsa Mehmet Yavuz'u görecektir. Mehmet Yavuz HÜDA PAR’daki bütün olması gereken hareketleri, düşünceleri, sosyal konum noktasında neler gerektiriyorsa tamamını kendisinde toplamıştı. Eğer HÜDA PAR'ı tanımak istiyorsanız, merak ediyorsanız Mehmet Yavuz'a bakın. Onun vefatı ile biz çok müteessir olduk, üzüldük. Ancak vefatının da davaya daha fazla katkı sağladığını da şu iki üç gün içerisinde anladık. İnsanların teveccühünü, taziyelerini, hiç tanımadığımız bütün partilerden taziye mesajları aldık. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum, Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

"Çok mümtaz, İslam’a ve Müslümanlara hizmet eden bir şahsiyetti"

Rahmetli Mehmet Yavuz’un İslam hizmet eden bir şahsiyet olduğunu söyleyen Abdulvahap Yılmaz ise, "Öncelikle Kurban Bayramı'nın tüm İslam âlemine hayırlı olmasını diliyorum. Tüm dünyada Müslümanların acı çektiği son bayram olmasını istiyorum. Buradaki bayramlaşma programında emeği geçen tüm kardeşlerimize teşekkür ederim. Kısa süre önce HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yavuz’u yitirdik. Şahsen gerek konuşmaları, gerek medya alanındaki çalışmaları olsun tanıdığımız kadarıyla çok mümtaz, İslam’a ve Müslümanlara hizmet eden bir şahsiyetti. Ölümüyle ölü olan kalplerin dirilmesini temenni ediyoruz." dedi.

"Kurban Bayramının bizim için farklı bir manası vardır"

Şehid Yasin Börü ve arkadaşlarını hatırlatarak Kurban Bayramı’nın farklı manalar taşıdığını söyleyen Selim Taş da "Tüm İslam âleminin bayramı mübarek olsun. Burada toplanmamızın sebebi tüm Diyarbakırlı hemşerilerimizle bayramlaşmaktı. Kurban Bayramının bizim için farklı bir manası vardır. Malum 6-8 Ekim olaylarında Şehid Yasin Börü ve arkadaşları, fakir-fukaraya et dağıtırken şehit oldular. Rabbim şehadetlerini kabul eylesin. Muhakkak kardeşlerimizden ayrıldığımız için üzülüyoruz fakat biliyoruz ki onlar Allah katında şehittirler ve Rablerine kavuştular. Bizler bu açıdan seviniyoruz. Arife gününden önce de Mehmet Yavuz hocamızı kaybettik. Rabbim ona da rahmet etsin, kendi katında şehitlerden eylesin." ifadelerini kullandı.

İslam Coğrafyasındaki akan kanın durması için kardeşlik ruhunun yakalanması gerektiğini sözlerine ekleyen Taş, "İslam Coğrafyası ne yazık ki paramparça haldedir. Bizim öncelikle aramızdaki birlik ruhunu, kardeşlik şuurunu yakalamamız lazım. Bu şuuru yakalamamız durumunda kimse önümüzde duramaz. Bizler kardeşlik ruhu ile kaynaşalım. Bu konuda bayramlar birer vesiledir." dedi. (Ramazan Casuk, Ramazan Zeren-İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir