• DOLAR 32.455
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2434.83
  • ...
Gaziantep Umut Kervanı binlerce aileye kurban eti dağıttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mübarek Kurban Bayramı vesilesiyle aylardır çalışma yapan Umut Kervanı, kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini muhtaçlara ulaştırmak için bayramın ilk gününden itibaren çalışmalarına başladı.

Bu kapsamda yüzlerce gönüllüsüyle kurban organizasyonunu gerçekleştiren Gaziantep Umut Kervanı “Kurbanınız Umut Olsun” sloganıyla Kurban Bayramı öncesi başlattığı kampanya kapsamında kentte kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini aralarında yetim, öksüz, dul, fakir ve muhtaç ailelere ulaştırarak, yüzlerini güldürdü.

Aylar öncesinden çalışmalara başlayan ve bayramın birinci gününden itibaren hummalı bir çalışma içinde olan Umut Kervanı, binlerce aileye kurban eti dağıtımına üye ve gönüllülerinin yardımıyla başladı.

Bayramın birinci günü kesilen kurbanlıklar soğuk hava depolarında dinlendirilirken, parçalanıp paket haline getirildikten sonra yetim, fakir ve muhtaç ailelere dağıtımı yapıldı.

Kampanyaya gönüllü olarak destek veren ve Umut Kervanı üye ile gönüllülerinden de oluşan ekipler, mahalle mahalle dolaşarak Umut Kervanı  tarafından daha önceden tespit edilen fakir  ailelere kurban etlerini ulaştırdı.

Et dağıtımının ardından açıklamalarda bulunan Gaziantep Umut Kervanı Başkanı Mustafa Özaslan, her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu bayramda da hayırseverlerin bağışladıkları kurbanların etlerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtmaya başladıklarını belirtti.

Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik eden ve bayramın da hayırlara vesile olmasını dileyen Özaslan, kestirdikleri kurbanların etlerini binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştırmak için dağıtmaya başladıklarını vurguladı.

Özaslan, “Umut Kervanı olarak her Kurban Bayramı’nda olduğu gibi bu Kurban Bayramı’nda da daha önceden hazırlıklarımızı yapmıştık. Bayramın birinci günü de kurban kesimlerine başladık. Bir taraftan kesim yaparken bir taraftan da hayırseverlerin bize bağışlamış olduğu kurbanlıkların etlerini parçalara ayırarak, daha önceden tespit etmiş olduğumuz ailelere dağıtmaya başladık.”dedi.

“Kurban Bayramı boyunca et dağıtımlarına devam edeceğiz”

Bayramın birinci gününden itibaren kentin çeşitli bölgelerinde kurban eti dağıtımına başladıklarını dile getiren Özaslan, “Yardım komisyonundaki arkadaşlarımız daha önce ellerindeki listelere göre birçok aileye elhamdülillah et dağıtımına başladılar. Kurban Bayramı boyunca da inşallah bu et dağıtımlarına devam edeceğiz. Umut Kervanı olarak her yıl Kurban Bayramı’nda çok ciddi bir çalışma içerisindeyiz. Hayırseverlerin bize vekâletlerini verdikleri kurbanlıkları dün kestik ve yine aynı zamanda dağıtımına başladık. Bugün bayramın üçüncü günü, yine dağıtım yapıyoruz. Kurban Bayramı boyunca da inşallah kurban etlerini fakir ailelere teslim etmiş olacağız.” ifadelerini kullandı.

“Hayırseverlerin emanetlerini yerine ulaştırma gayreti içerisindeyiz”

Kurban bağışında bulunan hayırseverlerin vekâletlerini aralarında yetim, öksüz, dul, fakir ve muhtaç ailelere ulaştırdıklarını aktaran Özaslan şunları söyledi:

“Muhtaç ailelerin daha önceden tespiti yapılmış, listelenmiş, Kurban Bayramı'nda da bu tespit edilen ailelere komisyondaki arkadaşlarımız ve kardeşlerimiz birebir etleri teslim etmek üzere çalışmalarını sürdürüyor. Umut Kervanı olarak hayırseverlere şunu söylemek istiyoruz; Umut Kervanı’na bağışlamış oldukları kurbanların kesimini yapıp, bağışladıkları kurbanlıklar yerine ulaştırılmıştır ve hayırseverlerin bu konuda gönülleri rahat, huzurlu olsun. Allah'ın izniyle emanetlerini yerine ulaştırmada bir gayret ve çaba içerisindeyiz.”

Kurban Bayramı öncesi yaklaşık 5 bin ailenin Umut Kervanı’na müracaat ettiğini belirten Özaslan, bu ailelerden yaklaşık bin 500 aileye kurban eti dağıttıklarını ifade etti.

“Bin 500 aileye kurban eti dağıttık”

Özaslan, “İnşallah bu sayıyı daha da yukarılara çıkartmaya çalışıyoruz. Bize müracaat eden aile sayısı çoktur. Bu ailelere ulaşmamız hayırseverlere bağlıdır. Hayırseverler bize bu konuda ne kadar destek olurlarsa bu bayramda olduğu gibi bundan sonraki Kurban bayramlarında da kurbanlarını inşallah Umut Kervanı üzerinden ihtiyaç sahibi dul, yetim, öksüz ve muhtaç olan ailelere ulaştırmak isterlerse kendilerine yardımcı olmaya hazırız. Hayırseverler, bizim bu yapmış olduğumuz çalışmaya birebir kendileri de bizlere yardımcı olmak, bize destek olmak, kendi kurbanlarının etlerini yerine ulaşmasını görme istekleri varsa, bizimle birlikte kurbanlarını kesip ve kurban etlerini de bizim dağıtacağımız ailelere kendi elleriyle teslim etmeleri bizim için sevindiricidir. Bundan da çok memnun oluruz ve gurur duyarız.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir