• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Allah’a yakınlaşmak için kurbanlarımızı kestik"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İslam aleminde olduğu Türkiye’de de Kurban Bayramı heyecanı yaşanırken, mübarek Kurban Bayramı dolayısıyla kurban ibadetlerini yerine getiren Gaziantep’teki vatandaşlar, bayramın İslam ümmetine huzur ve sevinç getirmesini, Müslümanların da vahdetine vesile olmasını temenni ettiler.

Bayram namazının kılınmasının ardından Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar, büyük ve küçükbaş kurbanlıklarını belediyenin belirlediği kurban kesim alanlarına getirdi. Vatandaşların kesim alanlarında kurbanlarını İslami usullerle kestirmek için hayır kurumlarını tercih ettikleri görüldü.

Kurbanlıklarını tekbirler eşliğinde keserek dini vecibelerini yerine getirmenin büyük sevincini yaşayan vatandaşlar, hem Kurban Bayramı’na ulaşmanın hem de kurban ibadetini yerine getirmenin sevincini yaşadıklarını söylediler.

Kurban Bayramı'nın tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini dileyen Ömer Taş, kurban ibadetini yerine getirdiği için çok mutlu olduğunu söyledi.

"Allah’a yakınlaşmak için kurbanlarımızı kestik"

Taş, "Allaha şükürler olsun bugün İslam ümmetinin Kurban Bayramı. Biz de Allah’a yakınlaşmak için kurbanlarımızı kestik. Kurban Bayramı Hazreti Adem (Aleyhisselam) ile başlayıp ve Hazreti İbrahim (Aleyhisselam) ile devam eden bir ibadettir. Bizim buradaki amacımız Allah’a yaklaşmaktır, İsmailce adanmaktır. Kurban Bayramı inşallah İslam ümmetinin, barışına huzuruna, selametine vesile olur. Burada amaç et yemek değildir. Müslümanların takvası Allah’a ulaşacaktır, Kurban Bayramı islam ümmetinin dayanışmasına ve yakınlaşmasına vesile olsun. Bizler de Allah’ın emri olan kurbanı kestik, Müslümanlarla birlik beraberlik çabası içerisindeyiz. Rabbim bu kurbanlarımızı Filistin, Suriye, Keşmir, Moro başta olmak üzere diğer İslam coğrafyalarında, ağlayan, canı yanan ümmetin birliğine ve beraberliğine vesile kılar. Rabbim inşallah kurbanlarınızı kabul eder." dedi.

"Kurbanın Allah’a yakınlaşmak olduğunu bilmeliyiz"

Kurban kesmekle Müslümanların Allah’a yakınlaştığını belirten Mustafa Çelik ise "Tüm İslam aleminin Kurban Bayramı mübarek olsun, Allah-u Teala kendi indinde kabul eylesin. Kelimenin tam anlamıyla kurbanın Allah’a yakınlaşmak olduğunu bilmeliyiz. Allah’a yakınlaşmak olarak kabul edilen ve Allah’a yakınlaşmak demek, bundan daha ötesi ne olabilir? Nefsinden, şeytandan uzaklaşıp Allah’a yaklaşma, İslam kardeşliğinin tesisi olması noktasında şahsi egolarından kurtulup Allah’a yaklaşma olarak kabul edilen kurban ve Kurban Bayramı’nı Allah-u Teâlâ kabul eylesin. Allah-u Teâlâ hayırlara vesile kılsın." temennisinde bulundu.

"Kurban, yüce Allah’ın bize emretmiş olduğu önemli bir görevdir"

Kurbanını kestiğini ve bu dini vecibesini yerine getirmenin mutluluğu içinde olduğunu belirten Azmi Çelik de şunları söyledi:

"Kurban, yüce Allah’ın bize emretmiş olduğu önemli bir görev, Müslümanların önemli bir vazifesi ve aynı zamanda Allah’a kulluk belirtisidir. Kurban, Allah’ın bize vermiş olduğu nimetlerden dolayı şükür ettiğimizin belirtisidir. Kurban Bayramı’nda özellikle de şu ortamda insanlar hem bir cemaat hem de büyük bir camia olduklarını, Müslümanların kardeşlik içerisinde yaşadıklarını ve yaşaması gerektiğini anlatıyor. Zenginlerin kurbanlarını kesip etlerinin çoğunu fakirlere dağıtarak yardımlaşmanın önemini ve Allah için sadece karşılığını Allah’tan bekleyerek, kestirmiş oldukları bu kurban etlerini fakirlere dağıtmanın büyük bir hazını ümmet olarak şuurunu yaşadıklarına inanıyorum."

"Müslümanlar büyük bir aşkla kurbanlarını kesiyorlar"

Müslümanların büyük bir sevinç içerisinde kurban ibadetlerini yerine getirdiklerini belirten Mehmet Dal da "Tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Kurban pazarındayız ve müthiş bir aşk, müthiş bir sevgi var. Gerçekten de çok duygulandım, insanlarımızı bu şekilde görüp duygulanmamak mümkün değil, Cenab-ı Allah ülkemizi, milletimizi ve İslam ümmetini korusun." diye konuştu.

Ahmet Akanan, Ömer Halil, İdris Solmaz ve Sefer Avcı da kurban ibadetini yerine getirdikleri için çok mutlu olduklarını belirterek, Kurban Bayramı’nın tüm İslam alemine huzur, barış, sevgi ve kardeşlik getirmesini temenni ettiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir