• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
İzmir`de Düzenlen Fuarın Yıldızı Diyarbakır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Diyarbakır`ın turizm potansiyeli ve tarihi kültürel değerlerinin en iyi şekilde tanıtımının sağlanması adına önemsenen fuar çalışmaları arasında yer alan ve Diyarbakır`ın en iyi şekilde temsil edilmesi yönünde çalışmalar yürütülen, bu yıl 6.`sı düzenlenecek Travel Turkey İzmir 2012 Fuar`ında Diyarbakır standına yoğun bir ilgi gösterildi.

 

Ziyaretçiler, turizm profesyonelleri ve İzmir`de faaliyet gösteren Diyarbakır dernekleri tarafından ziyaret edilen stantta Diyarbakır Valiliği tarafından basımı sağlanan gezi rehberi, brosör ve kitapçıklar ile Diyarbakır`a özgü yöresel tatlardan pestil, ceviz sucuğu, çörek, örgü peyniri, badem ezmesi gibi ürünlerin sunumu yapılıyor.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karadağ Sürdürülebilir Kalkınma ve Turizm Bakanı Predrag Sekulic, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy tarafından açılışı gerçekleştirilen fuarda Bakan Günay ve beraberindekiler açılış ve etkinliklerin sunumundan sonra fuarı dolaştılar.

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç, birçok İl Valisi ve beraberindekiler fuarda Diyarbakır standına geldiler. Stantta Vali Yardımcısı Sayın Mustafa Can, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, İl Kültür ve Turizm Müdürü M. Tevfik Arıtürk tarafından karşılanan Bakan Günay \"Diyarbakır`da Turizm altyapısının geliştirilmesi, tanıtım ve kültürel mirasın korunması adına son zamanlarda yapılan çalışmalar kentin turizmde önemli bir sıçrama yaşamasını sağladı. Bu çalışmalarda Diyarbakırın çok yakın zamanda ülke turizminde önemli bir yere gelmesini sağlayacağından hiç şüphem yok\" dedi. Bakan Günay, Diyarbakır yöresel lezzetlerinin ikram edildiği stanttan tüm Diyarbakırlılara selam ve muhabbet dileklerini sunarak ayrıldı. Diyarbakır`daki program yoğunluğundan ötürü açılışa katılamayan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, ikinci gün Diyarbakır standına gelerek stantta gelen konukları ve turizm profesyonellerini karşılayarak Diyarbakır Turizmi üzerine sohbetlerde bulundu.

 

Pazar gününe kadar sürecek olan fuarda Diyarbakır standında her gün farklı lezzetler sunularak tanıtım çalışmaları devam edecek. (Osman İçli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir