• DOLAR 32.256
  • EURO 34.684
  • ALTIN 2403.105
  • ...
Yaz Kur’an kursları kapanış programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin İl Müftülüğü, Artuklu ilçesinde 4 bini aşkın öğrencinin katıldığı “2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Kapanış Programı” düzenledi.

Kamor Millet Bahçesinde düzenlenen programa Mardin Valisi Mustafa Yaman, İl Müftüsü İsmail Çiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, kurum müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, 4-6 yaş sınıfının seslendirdiği ilahilerle devam etti. Konuşmaların ardından program; 15 Temmuz Marşı, Ezan-Sala, Hz. Fatıma’yı şiirle anlatma, ilahiler, şiirler ve beden dili ile Kur'an okuma ile son buldu.

Mardin Valisi Mustafa Yaman, “Geleceğimizin çocuklarını camilerde bu etkinliklerde görmek bizler için gurur verici, bizlere bu güzel ve duygu dolu atmosferi yaşattıkları için, başta Müftü hocamıza, İlçe Müftümüze, hocalarımıza, Velilerimize ve tabi ki de öğrenci çocuklarımıza teşekkür ederim.” dedi.

Selamlama konuşması yapan İl Müftüsü İsmail Çiçek ise “Sevinçliyiz! Geleceğimiz olan evlatlarımızın öğrendiklerinden sunular izleyeceğiz. Ya Rabbi senin dininin yardımcılarından kıl duamızla… İki ay önce, Yaz Kur’an Kurslarımız başladığında bayram günümüz demiştik. Dünyanın en masum varlıkları en masum mekânlarda bize misafir olmuşlar,  En güzeller en özele muhteşem yakışmışlardı.” ifadelerini kullandı.  

Çocukları "Camiler Çocukla Dolsun Ahlâkı Kur'an Olsun" şiarıyla mabetlerin gölgesinde yetiştirmeye çalıştıklarını kaydeden Çiçek, şunları söyledi:

“En yüce kitap onlarla süslendi. Emanetlerimize, emanetimize sımsıkı sarılmayı Hz. Yahya’ca öğrettiğimiz ve öğrendiğimiz mekânlar onlarla cıvıl cıvıl doldu taştı. Camide büyümelerini arzuladık, büyüklenmelerini istemedik. Bu gün caminin ilgilendiği çocuğun yarın cami ile ilgilenen yetişkin olacağına iman ettik. Onlara en büyük hediyemizin Allah'ın her birisine özel olarak gönderdiği mektup niteliğindeki Kitabı Hakîmi öğrenmeleri, peygamberimizi tanımaları olduğunun bilincindeyiz. Bırakacağımız en değerli mirasın güzel ahlak, iyi bir hayat olduğunun şuurundayız. Minik yüreklerine yerleştireceğimiz en değerli şeyin Allah'ın sevgisi olduğunu biliyoruz. Sizleri beklediğimizi belirtir, hepinizi kucak dolusu muhabbetlerimi sunarım, bu uğurda emeği geçen değerli İlçe Müftümüze, Hocalarımıza, Velilerimize ve Öğrencilerimize dua eder, doğru okuyabildiğimiz Kuran-ı, doğru anlayabilmeyi ve doğru yaşayabilmeyi temenni ediyorum.”

Artuklu İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık’ın yaptığı kapanış konuşmasının ardından program sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir