• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
21`nci Yüz Yılda Elektrik Sıkıntısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Diyarbakır`ın Kayapınar ilçesine Bağlı Harmanardı Köyünde elektrik trafosunda kaynaklanan arızadan dolayı elektriklerinin kesik olduğu öğrenildi.


Köyün hemen girişinde bulunan trafonun yandığı öğrenilirken, evlere dağılan kablolarında gelişi güzel ve iç içe olması ise dikkat çekti. Elektriklerinin 4 gündür kesik olduğu belirten köylüler, yanan trafonun önünde toplanarak yetkililere seslendiler.


Yanan trafonun önünde toplanan köylüler adına konuşan Köy sakinlerinden Mehmet Şah Kerpiç, köylerinde 4 günden bu yana elektriğin kesik olduğunu belirterek şunları söyledi; \"30 haneli köyümüzde 4 gündür elektrik kesik olduğu için evde içecek bir damla su bulamıyoruz. Telefonlarımız çalışmıyor, 2012 Türkiye`sinde yaşanan bu rezaleti DEDAŞ yetkililerine söyledik, kendileri bize `evde elektrik kullanmayın, elektronik eşyalarının fişini prize takmayın, bizi de rahatsız etmeyin` dediler. Biz TEDAŞ`ı rahatsız etmeyelim de kimi edelim diye sormak istiyorum. AK Parti Diyarbakır Milletvekillerinden Cuma İçten ve Galip Ensarioğlun`a durumu anlatmak için aradım, Sayın Ensarioğlu gereken neyse yapacağını söyledi. Gereken ne zaman yapılacak. Ben buradan Sayın Valimiz Mustafa Toprak`a ve diğer yetkililere sesleniyorum; Köyde hastamız var, elektriklerimiz kesik olduğu için bir bardak su bile bulamıyoruz, telefonlarımız kesik, dünya ile bağlantımız dahi yok. Bu soruna derhal çare bulun\" dedi. (Salih Keskin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir