• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeli Mültecilerin Dramı Bitmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Suriye`nin Haseki kentine bağlı Rasulayn ilçesinde muhalifler ile ordu birlikleri arasında yaşanan çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa`nın Ceylanpınar ilçesine gelen Suriyeli mülteciler havaların soğumasıyla sıkıntılı günler yaşadıklarını belirttiler.

 

Suriyeli mültecilere yardım için tüm imkanlarını seferber eden Ceylanpınar Ensar Der, havaların soğumasıyla mültecilerin daha fazla yatak ve battaniyeye ihtiyaç duyduklarını belirterek hayırsever vatandaşlara çağrıda bulundu.

 

Konu ile ilgili olarak İLKHA`ya konuşan Ensar Der üyelerinden Fatih Kete, ilçelerinin Suriyeli kardeşleriyle dolu taştığını ve geçen her gün bu kişilerin sıkıntılarının arttığını söyledi. Her gün 400 mülteciye sıcak yemek verdiklerini ve mültecilerin temel ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını ifade eden Kete, havaların soğumasıyla mültecilerin kışlık elbise yatak ve battaniye gibi eşyalara acil ihtiyaç duyduklarını söyledi.

 

Suriyeli mültecilere ellerinden gelen yardımı yaptıklarını ifade eden Kete, yardımlarının yetersiz kaldığını belirterek hayırsever vatandaşları mültecilere yardım etmeye davet etti. (Mustafa Kaynak- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir