• DOLAR 32.583
  • EURO 35.063
  • ALTIN 2459.274
  • ...
Şahin: `Batman`a Yapılan Her Şey Türkiye`ye Yapılmıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Demiryolu (Tılmerç) Köyü yakınında bulunan ve maliyeti 24 milyon TL olan 4 katlı hizmet binası, 12 katlı toplamında 200 daireli lojman, 25 metre ve 100 metre atış poligonu, operasyon ve eğitim binası açık ve kapalı yüzme havuzu, misafirhane, helikopter pisti ve gözetme kulelerinden oluşan Emniyet Özel Harekât Şube Müdürlüğü Kompleksi temel atma törenine İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin katıldı.
 
Temel atma törenine, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Recep, Jandarma Harekat Başkanı Tümgeneral Mehmet Çörten, Batman Bölge Valileri, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Batman Üniversitesi Rektörü Abdusselam Uluçam, Kurum Müdürleri katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, İçişleri Bakanı ve beraberindekilere törene katıldıkları için teşekkür ederek, günümüzde teknolojinin hızla devam ettiğini, emniyet teşkilatı olarak da suçluların önünde stratejiler geliştirerek vatandaşlara hizmet gayreti içerisinde olduklarını söyledi.
 
Daha sonra söz alan Batman Valisi Yılmaz Arslan, İçişleri Bakanı ve bölge valileri ile birlikte genel bir toplantının ardından temel atma töreni vesilesiyle bir araya geldiklerini belirterek, güvenliğin, asayişin olmadığı bir yerde gelişmeden, kalkınmadan, insan haklarından ve demokrasiden bahsetmek mümkün olmadığını söyledi.
 
Batman Bölgenin ve Ülkenin Yıldız İllerinden Birisidir
Son olarak konuşmak için söz alan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Batman`da bulunmaktan onur ve gurur duyduğunu belirterek, Batman`daki insanlara hizmet etmek için Emniyet güçlerinin hizmetlerini daha iyi yapabilmeleri için bir temel atma kompleksi açılışı yaptıklarını söyledi.
Bakan Şahin, "Türkiye`de temeli atılıp da açılışı yapılmayan bir yatırım kalmadı. Batman`ımıza farklı açıdan bakmak için geldik. Batman son 80 yılına çok büyük başarı hikâyelerini gerçekleştirmiş bulunan güzel bir ilimiz. Bölgemizin ve ülkemizin yıldız illerinden birisidir. Batman için daha iyisi olacak ve vatandaşlarımızla birlikte daha iyi işler gerçekleştireceğiz. Batman`da gerçekleştirdiğimiz yatırım emniyet teşkilatı için kaliteli, daha güzel işlerin yapılmasına imkan sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
 
Batman`daki hizmetlerin sınırlı olmayacağını, Batman`a çok özel yatırımları ve ihtiyaç olan her alanda projeleri hayata geçirileceğini vurgulayan Şahin, "Bütün bu projelerin hayata geçirilmesinde Maliye Bakanı`nın Batman sevdasından oluyor. Batman`a yapılan her şey Türkiye`ye yapılmıştır. Batman`a yapılan her yatırım Türkiye`ye yapılan bir yatırımdır. Çünkü biz bir bütünüz" diye kaydetti.
 
Konuşmaların ardından İçişleri Bakanı Şahin ve beraberindekiler Batman Müftüsü Hasan Çağların yaptığı dua ile kompleksin temeli için butona bastı.
(M.Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir