• DOLAR 32.551
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2428.287
  • ...
Kendilerini Polis Olarak Tanıtıp Para İstediler
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, kendilerini polis olarak tanıtan bazı kişiler, vatandaşları cep telefonundan arayarak, vatandaşlardan şantajla para istedi.

 

Konu hakkında görüştüğümüz mağdurlardan İ.Ş olayı şu şekilde anlattı: \"Telefon rehberimde kayıtlı olmayan bir numara tarafından beni aradılar. Arayan kişi İ.Ş ile mi görüşüyorum deyince, bende evet olarak cevap verdim. Arayan kişi bana, son 4 ay içerisinde kimliğinizi kaybettiniz mi ? diye sordu. Bende, siz kimsiniz deyince ? Ankara Terörle Mücadele İstihbarat biriminden aradıklarını, hakkımda ihbar olduğunu, banka hesap numaralarımın ele geçirildiğini, ismim ve kimliğimle yasa dışı işler yapıldığını, KCK listesinde adım olduğunu söyledi.
Bundan birkaç gün önce benzer olay bir tanıdığımın başına geldiğinden dolayı bunun bir komplo olduğunu anladım. Arayan kişiye ne yapmam gerektiğini sorduğumda, bana bulunduğum ortamı terk etmek gerektiğini, kendilerini dinlemediğim takdirde başımın belaya gireceğini söylediler. Bende telefonu kapatmayarak arabayla sesiz bir şekilde emniyete gittim. Bana hesap numaraları verip, para isteyecekleri sırada, etrafta gelen seslerden şüphelenerek, beni tehdit ederek telefonu kapattılar. Polise şikayette bulundum. Bir tanıdığımın da başına benzer olayın geldiğini söyledim. Polis kendilerinin hiçbir şey yapamayacağını, bu tür vakalarda çok dikkatli olmam gerektiğini söylediler.\"


Siverek Emniyet Müdürlüğü ise son günlerde yaşanan benzer vakalardan dolayı, telefon abonelerini SMS ile bilgilendirerek, bu tür kişilere uyulmaması konusunda uyarıda bulundu.
(A. Uğurlu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir