• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Dışişlerinden Afganistan ve Nijerya'daki saldırılara kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamalarda Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir seçim ofisinde meydana gelen saldırıda en az yirmi kişinin hayatını kaybettiği ve bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı dahil, birçok kişinin yaralandığının büyük üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "Afgan halkının demokratik haklarını hedef alan bu menfur terör saldırısını kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, dost Afganistan Hükümetine ve kardeş Afgan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Afganistan’da Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinin huzur ve güven ortamında gerçekleştirilmesini temenni ediyoruz." denildi.

Bakanlıktan Nijerya'daki saldırıya ilişkin yayımlanan mesajda ise şunlar kaydedildi:

"Nijerya’nın kuzeydoğusundaki Maiduguri eyaletindeki bir cenaze töreni sırasında düzenlenen terör saldırısında çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı üzüntüyle öğrenilmiştir.

Bu menfur saldırıyı kınıyor, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifa diliyor, Nijerya halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyoruz." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir