• DOLAR 32.451
  • EURO 34.655
  • ALTIN 2392.195
  • ...
Filistin, siyonist işgalcilerle yapılan tüm anlaşmaları askıya aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Şeria’nın Ramallah kentinde bulunan Başkanlık Sarayı’nda açıklamalarda bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, siyonist işgalcilerle yapılan tüm anlaşmaların askıya alındığını ve bu kararın yürürlüğe konulması için bir mekanizmanın oluşturulacağını söyledi.

Abbas, uluslararası topluma "israilin işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Sur Bahir bölgesinde yer alan Vadi El-Hummus Mahallesi’ndeki yıkımları başta olmak üzere Filistin topraklarındaki ihlallerini durdurması için derhal harekete geçme" çağrısı yaptı.

"Bizim halkımız haklarına kavuşmadığı sürece bölgede ve dünyada ne barış ne güvenlik ne de istikrar hakim olacaktır." diyen Abbas, "Zaman uzasa da kısalsa da iğrenç işgal devleti çökecek ve kadim devletimiz bağımsızlığına kavuşacaktır." dedi.

Filistin Kurtuluş Örgütü Lideri (FKÖ) Mahmud Abbas, Filistin’in mücadelesine destek veren ülkelere ve uluslararası toplantılarda bunu dile getirenlere teşekkür ederek, Birleşmiş Milletler’den bir an evvel pratik çözüm görmeyi umduklarını söyledi.

FKÖ'ye bağlı Filistin Merkez Konseyi, Ekim 2018’deki 30. dönem toplantısında da Filistin devletini tanıyıncaya kadar "israili tanıma" kararını askıya almıştı. (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir