• DOLAR 32.599
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2451.369
  • ...
Nemrut Krater Gölü UNESCO yolunda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dünyanın ikinci, Türkiye’nin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü kalderasının, UNESCO’nun Küresel Jeopark ağına dâhil edilmesi için bakanlık nezdinde UNESCO’ya başvuru yapılacak.

Bilimsel açıdan büyük önem taşıyan ve birçok yerli ve yabancı bilim adamının gözdesi olan Nemrut ve Süphan volkanik dağları, yapılacak çalışmaların ardından, Bakanlık tarafından tescil edilmiş Türkiye'nin ilk jeoparkı olacak.

Bakanlığa bağlı Tabiat Varlıkları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar neticesinde Nemrut Krater Gölü Kalderası, jeopark tescil aşamasını geçti. Gerçekleştirilecek bu proje ile Bitlis iline hem ekonomik katkı hem de istihdam sağlanmış olacak.

Kaldera ve civarında yapılan arkeolojik çalışmalar, jeoloji anlamında buraların zengin bir yer olduğu tespit edilmişti. Birçok bilimsel çalışmanın yapıldığı Nemrut Krater Gölü, milyonlarca yıllık kayaçlar ile yüzbinlerce yıl önce oluşmuş volkanik kayaçlarla birlikte bulunuyor.

Çalışmaların tamamlamasıyla birlikte Nemrut Krater Gölü’nün yerli ve yabancı ziyaretçi akınına uğraması bekleniyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir