• DOLAR 32.267
  • EURO 35.178
  • ALTIN 2473.444
  • ...
Ülke Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu`nun kuzeydoğusu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu`nun doğusu ile Sinop ve Kastamonu çevrelerinde görülecek yağışlara ilave olarak Ülkemizin akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerden başlayarak yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde Samsun ve Ordu, öğle saatlerinden sonra Giresun, akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Samsun çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması bekleniyor. Genellikle yağmur ve sağanak şeklinde olacak yağışların İç Ege, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Batı kesimlerde 3 ila 5 derece artacağı, Doğu bölgelerde 2 ila 4 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Orta Karadeniz kıyıları ile akşam saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/s) Doğu Karadeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 Km/s) şeklinde esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bu sabah saatlerinde Samsun ve Ordu, öğle saatlerinden sonra Giresun, akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli (20-50 kg/m2), Samsun çevrelerinde yer yer çok kuvvetli (50-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, deniz ve kara ulaşımında aksamalar, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KISA SÜRELİ FIRTINA VE KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Orta Karadeniz kıyıları ile akşam saatlerinden itibaren Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 Km/s) Doğu Karadeniz kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 Km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar,ağaç ve direklerin devrilmesi, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu sabah ilk saatlerde ile gece saatlerinde, İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da buzlanma ve don olayı beklendiğinden başta sürücüler olmak üzere ilgililerin ve vatandaşların dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERE GÖRE HAVA
MARMARA: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı.
EGE: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı yağışlı.
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz aralıklı yağışlı.
İÇ ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, Yozgat, Kayseri Sivas, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Konya ve Karaman aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı.
BATI KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Kastamonu, Sinop, Bolu, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Karabük aralıklı yağışlı.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı. İç kesimlerde karla karışık yağmurlu.
DOĞU ANADOLU: Çok bulutlu ve aralıklı yağışlı. Yağışların genellikle karla karışık yağmurlu.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu, doğusu parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin aralıklı yağmurlu.

BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Çok bulutlu (0/7)
İstanbul: Aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı (3/12)
İzmir: Sağanak yağışlı (4/14)
Bursa: Sağanak yağışlı (0/11)
Konya: Çok bulutlu (-3/6)
Adana: Çok bulutlu (7/18)
Mersin: Çok bulutlu (9/17)
Diyarbakır: Yağmurlu (6/10)
Batman: Sağanak yağışlı (5/9)
Şanlıurfa: Çok bulutlu (7/12)
Gaziantep: Çok bulutlu (3/12)
Mardin: Yağmurlu (5/19)
Van: Karla karışık yağmurlu (1/3)
Bingöl: Karla karışık yağmurlu (2/3)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir