• DOLAR 32.56
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2444.021
  • ...
"Uluslararası öğrencilerde yüzde 98’in üzerinde mezuniyet var"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Üniversitesi’nden başarıyla mezun olan 450 yabancı öğrenciyle bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Ali Gür, “Siz sadece burada okurken değil, aynı zamanda mezun olduktan sonra da bizim çok değerli aile üyelerimizsiniz.” dedi.

GAÜN Seyirtepe Sosyal Tesislerinde düzenlenen yemekte yabancı öğrencilerle bir araya gelen Rektör Gür, yemekten sonra öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, Gaziantep Üniversitesi’nde uluslararası yabancı öğrenciler için hem yüksek lisans hem de doktora programlarına yönelik kontenjanların ayrıldığını söyledi.

Gür, “Bugün değil, geçmişten gelen bir geleneğimiz var. Biz büyük üniversite olarak uluslararası bir üniversite olmak için yıllar öncesinden bu yola girmiştik. Yaz okulu sonucunda da ortalama olarak uluslararası 450 öğrencimizi mezun veriyoruz. Bu şu açıdan önemli; uluslararası öğrencilerimizde nerdeyse yüzde 98’in üzerinde mezuniyet var. Bu da iki açıdan önemli; kurumsal büyük bir üniversite olarak çok disiplinliyiz. İkincisi özellikle öğrencileri kriterlere, sınavlara, mülakatlara uygun aldığımız için öğrenciler boşluğa düşmüyor ve sıkı takibimiz var.” dedi.

Uluslararası öğrencilerle birlikte yıl içerisinde çok sayıda program yaptıklarını belirten Gür, Türkiye’de uluslararası öğrencilerle ilgili bu kadar yoğun programlar yapan tek üniversite olduklarını belirtti.

Gür, “Kaynaşmalar, birleşmeler aynı zamanda kültürel anlatımlar festivalle birlikte kendinizi anlatmak farkındalık oluşturmak ve en önemlisi de ‘Ortadoğu Savaşı’nın Suriye ateş çemberi içerisinde burada huzur adası oluştu. Çok farklı milletlerden insanlar ve öğrencilerimiz var. Türkiye’de huzur içerisinde yaşıyorlar. Bu bizim açımızdan tüm dünyaya verilecek en büyük mesajdır. Eğitim alırken aynı zamanda bu adada yani Gaziantep bölgesinde huzur içerisinde bir arada yaşam kültürü geliştiriyoruz. Eğitim kulvarı olarak biz burada huzur içerisinde görüşlerinize, inançlarınıza, dil ve kültürünüze saygı duyarak burada yaşamınızı sağladık. Uzun yıllardır burada yabancı öğrencilerim var ama herhangi bir olay olmadı. Bu sizin ve bizim üniversitemizin ortak başarısıdır.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Öğrenci Ofisi Sorumlusu Ayşe Burcu Mıhçıoğlu Aslan da “Lisansüstünde ya da akademik tüm hayatınız boyunca bizlerle kalmanızı isteriz. Aileleriniz bekliyor, yolunuz, bahtınız açık olsun ama bizler yine burada sizleri bekliyor olacağız. Kardeşleriniz ve arkadaşlarınız ülkenizden gelmek isteyen herkes için Türkiye’de Gaziantep’te bir eviniz var.” diye konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir