• DOLAR 32.223
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2470.489
  • ...
Kur`an Kurslarına Yoğun İlgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Diyanet İşleri Başkanlığının başlattığı `İhtiyaç Odaklı Kur`an Kursları Öğretim Programı`nın geçen yıl uygulamaya konduğu Adana`da vatandaşlar Kur`an Kurslarına yoğun ilgi gösterdi. 7`den 70`e her yaş gurubundan katılımın olduğu kurs binaları yetersiz kalınca önce camilerde 3 vardiyalı kurslar açıldı, ardında da ek kurs binaları kiralandı.

Haftanın 7 günü devam eden kurslarda tecvit, meal, hatim, siyer, ilmihal gibi dini bilgiler verilirken İl genelinde 2011`de 234 olan Kur`an Kursları sayısı yeni dönemde 422`e çıktı. Kurslardaki sınıf sayısı 352`den 686`ya; öğretici sayısı 332`den 686`ye; geçen yıl 6 bin 829 olan kız-erkek öğrenci sayısı ise bu sene 19 bin 59`a yükseldi. 

Kur`an Kursları hakkında açıklama yapan Adana İl Müftüsü Arif Gökce, geçen yıl Adana`nın da aralarında bulunduğu bazı pilot illerde başlatılan `İhtiyaç Odaklı Kur`an Kursları Öğretim Programı`nın 2 buçuk ay önce ülke genelinde başlatıldığını söyledi. 

Programı detaylarıyla anlatan Gökce, "Bu adım `kim, ne zaman, nerede ve nasıl` Kur`an öğrenmeye ihtiyaç duyarsa ona bu hizmeti götürmeyi amaçlıyor. Projenin zamanı yok. Sabah, öğlen, akşam fark etmiyor. 12 ile 22 kişilik öğrenci, öğretmen, işçi, hemşire gibi bay veya bayan gruplar oluştuğu takdirde, biz bu eğitimi onların ayaklarına götürürüz" dedi. 

Camilerde açılan kurslar hakkında da bilgi veren Gökçe, "Cuma`dan Cuma`ya, Bayram`dan Bayram`a namaz kılınan, bunun dışında atıl vaziyette bırakılan camilerdeki bölümleri kurslara açtık. Ayrıca bazı Mahallerimiz var ki Kur`an Kursu veya kamuya ait bina yok; ama orada 10 bin kişi yaşıyor. Bu tür yerlerde uygun bir mekân kiralayarak vatandaşı Kur`an ile buluşturuyoruz. Tüm bu gayretler neticesinde ciddi bir teveccüh ortaya çıktı" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir