• DOLAR 32.238
  • EURO 35.362
  • ALTIN 2480.208
  • ...
Yüreğir`de Engelliler İçin  Koordinasyon Merkezi Kuruluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Yüreğir Belediyesinde çalışan engelliler ve Umut Engelliler Derneği üyeleriyle yemekte bir araya geldi.

 

Engelliler haftasını kutlayan Çelikcan, Yüreğir ilçesinde engellilerin bir araya gelebileceği Engelli Koordinasyon Merkezinin inşaatının devam ettiğini ve nisan ayında bitirilmesinin hedeflendiğini söyledi.

 

Yüreğirde bulunan hasta ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra engelli vatandaşları evlerini de ziyaret ettiklerini belirten Çelikcan yapılan Engelli Koordinasyon Merkezinde; hobi kursları, meslek kursları gibi çeşitli etkinliklerin de düzenleneceğini belirterek `` En önemlisi bu insanlarımızı evlerinden dışarı çıkartıp bir araya gelecekleri bir merkez oluşturuyoruz. Burada engelli vatandaşlara yönelik olarak tekerlekli sandalye tamir atölyesi de kurulacak.\"dedi.

 

Yüreğir de bulunan engelli vatandaşların bir araya gelerek vakit geçireceği bir mekan hedeflediklerini belirten Çelikcan, \"En önemlisi ise özürlü vatandaşlarımızın dört duvar arasından kurtularak topluma kazandıracak kursların ve etkinlikleri yapabilecekleri bir ortam hazırlıyoruz. Diğer önemli bir konu ise engelli vatandaşlarımızın arabaları arızalandığı zaman Adana da tamir edecek bir yer yok. Genelde Adana dışında tamirleri yapılıyor. Biz burada oluşturacağımız atölyede hem bunların tamirini yaparken hem de elimiz de bulunduracağımız arabaları gelen vatandaşlarımızın arabaları yapılana kadar onlara tahsis edeceğiz. İhtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılarken mesleki ve sosyal kültürel eğitimlerine de yardımcı olacağız``dedi.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir