• DOLAR 32.252
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2431.897
  • ...
Siirt'te diyabet farkındalık eğitimi verildi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi, Sağlık Eğitim Birimi'nde görevli Hemşire Nevin Bülbül tarafından merkezde bulunan okullarda görev yapan öğretmen ve okul çalışanlarına, okullardaki öğrencilerin sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında teşvik edilmesi ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının geliştirilmesi amacıyla diyabet farkındalık eğitimi verildi.

Hemşire Nevin Bülbül, çağın hastalıkları arasında, en ön sıralarda yer alan diyabetin ölümcül birçok hastalığın oluşumunda birinci sırada rol oynayan ve dünyanın her yerinde de çok yaygın görülen bir hastalık olduğuna dikkat çekti.

Birçok farklı önemli hastalığın oluşumunda birincil neden olarak karşımıza çıkan "Tip 2" diyabette tedavi ilkelerine tam olarak uyulmasının büyük önem taşıdığına dikkat çeken Bülbül, diyabet teşhisi konulan bireylerin, derhal diyabet eğitimi alması, bir diyetisyen tarafından uygulanan beslenme programına tam olarak uyması gerektiğini hatırlattı.

Toplantının gerçekleşmesinde emeği geçen İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerine ve emeği geçen herkese teşekkür eden Bülbül, gün boyu devam eden ve verimli geçen toplantının sonunda katılımcılara da teşekkür etti. (Murat Orhan-İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir