• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yurt dışından dolandırıcılık amacıyla gönderilen e-postalara dikkat
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, AA muhabirine  yaptığı konuya ilişkin açıklamada, son dönemde tüketicilerin kişisel mail  hesaplarına yurt dışından gönderilen e-posta sayısının arttığını kaydederek, bu  e-postaların özellikle istenmeyen kutusuna düştüğünü söyledi.
 
Küçük, "Mailde, gönderen kişinin çok hasta olduğu ve çok kısa ömrü  kaldığı, ciddi bir mal varlığı bulunduğu, bu mal varlığının iyilik için  insanlarla, miras yoluyla, paylaşılmak istediği yönünde ifadeler yer alıyor.  İnandırıcı olsun diye maille, üzerinde küsuratlı büyük rakamların yer aldığı ve  uluslararası büyük bankalarının amblemleriyle gerçek süsü verilmiş sahte hesap  bilgileri paylaşılıyor. Sonra mesela, '2 milyon 800 bin dolarımı insanlığın  iyiliği için sizinle paylaşmak istiyorum.' şeklinde ifadelere yer veriliyor."   diye konuştu.
 
Bu e-postalara cevap verilmesi halinde kişilerin inanması için her  türlü yalanın söylendiğini aktaran Küçük, "?Bağış ve miras gibi gerekçeler ve  yüksek bedellerle kişileri cezbetmek isteyen dolandırıcılar, bu yolla  karşısındakinin kimlik bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor." ifadelerini  kullandı.
 
 Küçük, kimlik bilgilerini veren kişiden bir süre sonra para aktarımı  için karşı taraftan ücret ödenmesi gerektiği yalanıyla para yatırması  istenildiğini belirterek, şöyle devam etti:
 
"Bu yolla tüketicilerin hem kimlik bilgileri hem de paraları  dolandırıcılar tarafından ele geçirilebiliyor. Vatandaşlarımızı, tüketicilerimizi  bu tür e-posta mesajlarına karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Bu tür içerikler  taşıyan gereksiz e-posta mesajlarına itibar edilmemesini, kişisel bilgiler ile  özellikle banka bilgilerinin kesinlikle gönderilmemesini öneriyoruz. Bu tarz  mailleri direkt engellemeli, hiçbir şekilde gönderici ile irtibata geçilmemeli.  Aksi takdirde bir link tıklanması halinde bilgisayara virüs bulaşabilir ve  bilgisayarda kayıtlı bilgiler ele geçirilebilir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir