• DOLAR 34.166
  • EURO 38.218
  • ALTIN 2920.218
  • ...
Hamas'tan FKÖ'ye komplolara karşı ortak mücadele çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Ulusal İlişkiler Sorumlusu Hüsam Bedran, El Fetih lideri Mahmud Abbas'tan başta Yüzyılın Anlaşması olmak üzere Filistin davasını hedef alan komplolara karşı koymak için Filistin Kurtuluş Örgütü'nü toplantıya çağırmasını istedi.

Bedran, açıklamayı "FKÖ ve Filistin halkı sapasağlam bir bina gibidir" sloganıyla düzenlenen halk konferansında yayınlanan konuşmasında yaptı.

Konuşmasında Fetih Hareketine seslenen Bedran, Filistin davası için büyük tehlike teşkil eden mevcut krizden kurtulmak için harcanan çabalara olumlu cevap vermesini talep etti.

Bedran, "En kısa sürede milli birliğimizi yeniden sağlamalıyız ve siyasi kurumlarımızı düzenlemeliyiz" diyerek, Hamas'ın uzlaşıya hazır olduğunu belirtti.

Hamas'ın tüm fikirlere ve önerilere açık olduğunu kaydeden Bedran, FKÖ'nün korunarak güçlendirilmesi gerektiğine işaret etti.

Bedran, Hamas'ın, gerek başkanlık seçimleriyle birlikte yapılsın, gerekse de müstakil olarak gerçekleştirilsin, Ulusal Konsey seçimlerine hazır olduğunu bildirdi.

Hamas lideri, 2005 ve 2011 yıllarında yapılan, geçmişte Kahire'de, Beyrut'ta ya da başka bir yerde imzalanan tüm uzlaşı anlaşmalarına bağlı olduklarını da ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir