• DOLAR 32.341
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2238.603
  • ...
Romatoid  Artrit hastası genç, tedavi edilmezse hiç yürüyemeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin’in Midyat ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde ikamet eden Kaya ailesinin 17 yaşındaki oğulları Ahmet Kaya, 8 yıl önce yakalandığı Romatoid Artrit(  iltihaplı romatizma) hastalığı nedeniyle zor günler geçiriyor. Tedavi masrafları oldukça pahalı olan hastalıkla mücadele eden aile, artık tedavi masraflarını karşılayamayacak duruma geldiklerini ifade etti.

Yardım talebiyle Umut Kervanı'na başvuran aile, çocuklarının iyileşmesi için yardım talebinde bulundu.  Maddi imkânsızlıklar nedeniyle çocuklarının tedavi gördüğü ve doktorlarının sadece İstanbul’da olduğu hastaneye götüremediklerini belirten aile, Umut Kervanı aracılığıyla hayırseverlere yardım çağrısında bulundu. Aileyi evlerinde ziyaret eden Umut Kervanı Midyat yetkilileri, 17 yaşındaki gencin durumunu müşahede ederek gerekli yardımların yapılması için çalışma yapacaklarını ifade ettiler.

Tedavi olamadığı için oğlunun bacaklarının günden güne kötüye gittiğini belirten anne Remziye Kaya, oğlunun tedavisi için kendilerine bir yardım elinin uzatılması talebinde bulundu.

“Tek isteğim oğlumun tedavisinin devam etmesi”
Oğlunun hastalığının sürekli tedavi edilmesi gerektiğini ifade eden Kaya, “ Oğlum 8 yıl önce bu hastalığa yakalandı. Daha önce sağ bacağında farklı bir hastalık vardı, ameliyatla iyileşti. Ancak sol bacağı son bir yıldır çok kötüleşti. Sol bacağını artık kullanamıyor. Tamamen işlevsizleşti. Bir yıldır tedavi edilmesini bekliyoruz. Tedavisi sadece İstanbul’daki Balta Limanı Kemik Hastanesinde yapılabiliyor. Bir yıldır sıra bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde ameliyat olması için İstanbul’a götüreceğiz. Sol bacağı tedavi edilmezse, sağ bacağına da hastalık geçecek. Allah rızası için hayırseverlerden yardım istiyorum. Maddi ve manevi çok kötü durumdayız. 8-9 yıldır biz bu çocuğu tedavi ettiriyoruz ve bir sonuç ta alamıyoruz.  Ama sürekli tedavi edilmesi gereken bir hastalık. Eklemlerinde iltihaplanma oluyor. Bacağından sürekli sıvı almamız gerekiyor.”dedi.

“Yol ve tedavi masraflarını artık karşılayamıyoruz”
Artık tedavi masraflarını karşılayamayacak duruma geldiklerini belirten anne Kaya, “Çocuğumuzun durumu çok kötü. Eşim onu tedavi için İstanbul’a götürüyor. Her seferinde bazen 5 ay, bazen 1 ay, bazen de 15 gün kalıyor. Evde başka çalışanımız yok. Hem evde, hem oralarda çok mağdur oluyoruz. Her şeyden önce çocuğumun tedavi edilmesini istiyorum. Tedavisi için iki hastaneye gitmek zorundayız.  Diğer bacağının bu duruma gelmemesi için Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi'nde tedavi edilmesi gerekiyor. 5-6 aydır çocuğu kontrole götüremedik. Belki diğer bacağı bu yüzden bu hale geldi. Geçen yaz babası 5 ay orada kaldı. Biriken borçlarımızı ödeyemiyoruz. Maddi olarak destek bekliyoruz.  Çünkü başka gelirimiz yok. Devletten aldığımız cüzi bir yardım var, ama yeterli gelmiyor. Tahlilleri için hastane hastane geziyoruz. Çok masraf gidiyor. Evde de 5 nüfus var. Kirada oturuyorum.”dedi.
“Geceleri uyuyamıyorum”
Hastalığı nedeniyle geceleri uyuyamadığını, eskisi gibi yürümek, top oynamak, okula gitmek istediğini belirten 17 yaşındaki Ahmet Kaya ise, “9 yıldır bu hastalığım var. Ağrılardan dolayı sabaha kadar uyuyamıyorum. Okulu 8’de bıraktım. Artık hastalığımın iyileşmesini istiyorum. Okula gitmek, dışarı çıkmak, top oynamak ve yürümek istiyorum.”şeklinde konuştu.

Görüntü vermek istemeyen baba Mehmet Salih Kaya ise, oğlunun doğumundan itibaren bu hastalıkla mücadele ettiklerini ve tedavisi için maddi olanaklarının tümünü kullandıklarını, son çare olarak hayırseverlerden yardım istediklerini ifade etti.

Umut Kervanı’ndan hasta genç için yardım çağrısı
Hasta genci evinde ziyaret eden Umut Kervanı Midyat yetkilisi Nureddin Ayyıldız, hasta gencin ve ailesinin durumunun gerçekten kötü olduğunu belirterek aile için bir yardım kampanyası başlatılması gerektiğini söyledi.
Ayyıldız, “ Şimdi birkaç gün önce hasta kardeşimizin ailesi bize ulaştı. Biz de gelip yerinde tespit ettik. Ahmet Kaya kardeşimiz 8 yıldır hasta. Hastalığı da Romatoid Artrit. Ahmet kardeşimizin ailesi muhtaç bir aile. 2-3 ayda bir hastayı İstanbul’a götürüyorlar. İstanbul’da kalacak yerleri yok. Ameliyat ettiklerinde medikal malzemeleri kendileri karşılıyorlar. Biz, bütün hayır kuruluşlarından, hayırseverlerden ve devlet yetkililerinden hasta kardeşlerimizle ilgilenmelerini ve Umut Kervanı aracılığıyla bağış yapmalarını bekliyoruz. Umut Kervanı olarak biz de bu yardımları aileye ulaştıracağız inşallah. Tüm hayırseverlerden ve herkesten yardım bekliyoruz. Allah şimdiden yapacakları yardımları kabul etsin.”şeklinde konuştu.

Öte yandan, Midyat Umut Kervanı'na 0 535 813 03 81  nolu telefondan ulaşılabileceği belirtildi. (Süleyman Tunç-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir