• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
"Uyuşturucu kullanımı hızlı bir şekilde artmaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl'de "26 Haziran Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" dolayısıyla Yeşilay öncülüğünde birçok STK'nın da destek verdiği bir basın açıklaması yapıldı.

Merkez Dörtyol Saat Kulesi önünde bir araya gelen grup adına Yeşilay Bingöl Şube Başkan Yardımcısı Sadullah Keleş basına açıklamasını okuyarak herkesi uyuşturucuyla mücadelede daha etkin olmaya çağırdı.

"Uyuşturucu kullanımı özellikle genç nüfusta hızlı bir şekilde artmaktadır"

Keleş, "Ülkemizde son yıllarda uyuşturucu kullanımı özellikle genç nüfusta hızlı bir şekilde artmaktadır. Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi'nin resmi raporlarında uyuşturucu kullanımı yaşı düşmüştür ve kullanım oranları sürekli yükselmektedir. Çoğunlukla genç olmak üzere, uyuşturucu kullanımına bağlı ölümlerin ciddi oranda artması ve yüksek riskli kullanıcı sayısının yükselmiş olması, sivil toplum kuruluşları olarak bizleri endişelendirmektedir. Yine hapishanedeki her beş mahkûmdan birinin uyuşturucuya bağlı suçlardan dolayı hapiste olması bu endişemizi arttırmaktadır." dedi.

"Uyuşturucu ile mücadele sadece polisiye tedbirlerle yapılamaz"

Gelinen noktada uyuşturucunun ülkemiz açısından ciddi boyutlarda sosyal problemler, sağlık yükü ve güvenlik sorunları doğurduğunu ifade eden Keleş, "Bu açıdan uyuşturucuyla mücadelede, sadece güvenlik güçleri ve kamuya değil, sivil toplum kuruluşlarına, hatta toplumun bütün kesimlerine büyük görevler düştüğüne inanıyoruz. Uyuşturucu ile mücadelenin sadece polisiye tedbirlerle yapılamayacağına, bu anlamda sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların da dâhil olduğu topyekün bir mücadeleyle başarılabileceğine inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Keleş, "Bingöl İl Emniyet müdürlüğü ve özellikle Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri tarafından okul önleri ve çevreleri, park-bahçeler ve çevrelerinde, ilimiz genelinde yaptıkları denetimler, vatandaşlarda farkındalık oluşturmak adına yetişkinlere yönelik yaptıkları seminerler ve açtıkları bağımlılıkla mücadele stant çalışmalarını takdirle karşılıyoruz. Yaptıkları bu çalışmalara Yeşilay olarak sürekli destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

"Uyuşturucu madde kullanımının yoğun olduğu 133 metruk bina yıkıldı"

Keleş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yeşilay olarak 2014 yılından beri bağımlılıkla mücadele kapsamında, bilgilendirme stantları, seminerler ve okullarda bilgilendirme amaçlı yarışmalar yapmaktayız. Özellikle okul ve çevrelerinde yürütülecek mücadele ve mahalle aralarında güvenlik güçlerimizin yanı sıra esnafımıza, velilerimize ve tüm vatandaşlarımıza görevler düşmektedir."

Keleş, son olarak, "26 Haziran Dünya Uyuşturcu ile Mücadele Günü olması sebebiyle bundan önce olduğu gibi bundan sonra da uyuşturucu ile mücadelede Yeşilay olarak bizler, Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler, Kuyumcular Derneği, Binsiad, Memur-Sen, Eğitim-Bir-Sen, Genç Memur-Sen, Muhtarlar Derneği, Tavz Derneği, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği ve Bingöl Kadem olmak üzere biz sivil toplum kuruluşları üzerimize düşen görevleri yapmaya hazır olduğumuzu bir kere daha buradan siz değerli halkımız ve basın mensuplarının önünde ilan ediyoruz." şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir