• DOLAR 32.443
  • EURO 34.744
  • ALTIN 2442.068
  • ...
Midyatlı Genç Beyinler Matematik Olimpiyatında Yarışacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat`ın eğitim kalitesini arttırmaya yönelik çalışmalar başlatan Kaymakam Oğuzhan Bingöl, şimdi de ilçe genelinde tüm ortaokul ve lise öğrencilerinin katılımıyla matematik olimpiyatı düzenliyor.

Matematik Olimpiyatı ile ilgili konuşan Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, düzenleyecekleri yarışmanın amacının öğrencileri derecelendirmekten ziyade matematiğe teşvik etmek olduğunu söyledi.

Öğrenciler arasında matematiğe olan ilgiyi arttırmak, öğrencinin matematik seviyesini görmesini sağlamak ve kendine güven duygusunu geliştirmek amacıyla düzenlenecek olan yarışmada başarı gösteren genç matematikçilere çeşitli ödüller verilecek.

Matematik alanında Midyat`ı hak ettiği yere taşımak istediklerini vurgulayan Bingöl, \"Bizim amacımız eğitimdir, matematiği ilçemizin gündemine getirmektir. Midyatlı genç beyinleri geleceğe hazırlamak istiyoruz. Onların da bir yerlere gelmelerini istiyoruz.\" dedi.

Matematiğin insanlığın ortak düşünme aracı olduğunu söyleyen Bingöl, \"Bu yarışmadaki amacımız öğrencilerimizde matematik bilincini geliştirmek, evrensel bir dil olan matematiğin yaşadıkları çağdaki yükselen değerinin sezdirilmesini sağlamaktır. Matematik olimpiyatındaki hedefimiz tüm öğrencilerimizin katılımını sağlamak olup orta vadeli hedefimizde ise tüm bölgeye hitap eden uzun soluklu bir organizasyona düzenli olarak ev sahipliği yapmaktır. Matematik olimpiyatına katılacak olan öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum, yarışmanın hazırlanmasında emeğin geçen matematik zümresi öğretmenlerimize de teşekkür ediyorum\" dedi. (M.Sait Başaran - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir