• DOLAR 32.556
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2443.149
  • ...
59 yıl sonra seçime gidilen Moritanya'da Gazvani zaferini ilan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Moritanya'nın iktidar partisi adayı Muhammed Velid Gazvani yaptığı açıklamada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda, resmi olmayan sonuçlara göre zaferini ilan etti. Reuters’ın haberine göre, ilk sonuçlar Cumhurbaşkanı Muhammed Vild Abdullah'ın desteğini alan Gazvani yüzde 50,72 ile açık ara önde gittiğini gösterdi.

Gazvani destekçileri önünde yaptığı konuşmada oyların yüzde 80’inin sayıldığını ve kalan yüzde 20’nin nihai sonucu değiştirmeyeceğini söyledi.

Ulusal Bağımsız Seçim Komisyonu’ndan bir kaynak yaptığı açıklamada, sandıkların yüzde 80’nin açıldığını ve Gazvani’nin oyların yaklaşık yüzde 50.56’sını aldığını bildirdi. Resmi olmayan ilk sonuçlara göre, Gazvani’nin en yakın rakibi yüzde 18,45 oyla muhalefet adayı eski Başbakan Sidi Muhammed Vild Bubekir oldu. Beyram Vild ed-Dah Abid ise yüzde 18,24 ile 3. sırada yer aldı.

5 adayın yarıştığı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Gazvani’nin zafer açıklamasının ardından diğer 4 adaydan herhangi bir açıklama gelmedi. Diğer adaylar seçimlerde yapılan usulsüzlükleri kınamış fakat seçim komisyonu seçimler sırasında önemli bir olayın kaydedilmediğini belirtmişti.

1978 yılından 2008’e kadar çok sayıda darbenin yaşandığı ülkede, darbeyle başa gelen Muhammed Velid Abdulaziz’den bu yana ilk kez adaylarının katıldığı cumhurbaşkanlığı seçimi düzenleniyor.

kaynak: şarkul evsat

Bu haberler de ilginizi çekebilir