• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kalp yetmezliği hastaları için teknolojik klozet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Rochester Teknoloji Enstitüsünde çalışan Nicholas Conn, Karl Schwarz ve David Borkholder, konjestif kalp yetmezliği hastaları için yararlı olacak bir klozet oturağı geliştirdi.

Çeşitli ölçüm cihazlarıyla donatılmış oturak, henüz semptomlar ortaya çıkmadan hastanın sağlığındaki bozulmaları tespit edebiliyor.

Kalbin yeterli düzeyde kan dolaşımını sağlayamaması durumunda konjestif kalp yetmezliği ortaya çıkar. Günümüzde hastanelerden taburcu olan konjestif kalp yetmezliği hastalarının önemli bir kısmı sadece birkaç ay içinde yeniden hastaneye yatıyor.

Araştırmacılar tarafından geliştirilen klozet oturağı, bu soruna çare olmak için tasarlanmış. Oturağın üzerinde kalpteki mekanik ve elektriksel etkinlikleri ölçmek için cihazlar var.

Nabzı, kan basıncını, kandaki oksijen seviyesini ve her bir atımda kalp tarafından pompalanan kan hacmini ölçebilen oturak, topladığı verileri analiz ederek, hastanın sağlığındaki kötüleşmeyi henüz semptomlar ortaya çıkmadan belirleyebiliyor.

Gelecekte geliştirilecek sistemler sayesinde sonuçların doktorlara aktarılması planlanıyor.

Böylece sorunlar daha erken tespit edilecek ve hastaların yeniden hastaneye yatmasına gerek kalmadan da uygulanan tedavide değişiklikler yapılabilecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir