• DOLAR 32.589
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2450.75
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı sağlık sorunlarına dikkat çekti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Batman’ın sorunlarını tespit ve çözümüne katkı sunma" projesi başlatan HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin, beraberindeki heyetle Batman İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu’yu ziyaret etti.

Batman’ın sağlık alanındaki sorun ve sıkıntılarının konuşulduğu ziyarette Şahin, ilde Sağlık Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi aldı. Pamukçu ise sağlık alanında gösterdikleri hassasiyetten ötürü HÜDA PAR heyetine teşekkürlerini iletti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Şahin, Batman’da bazı branşlarda yaşanan doktor eksikliğine dikkat çekerek, fiziki olarak yetersiz olan kamu hastanelerinin vatandaşın nitelikli sağlık hizmeti ihtiyacını karşılayamadığını söyledi.

“Yapılacak devlet hastanesi en az 500 yatak kapasiteli olmalı”

Batman’da sağlık hizmetlerindeki kalitenin ve hasta memnuniyetinin artırılması gerektiğini belirten Şahin, “Batman’ın sorunlarını tespit ve çözümüne katkı sunma’ programı çerçevesinde İl Sağlık Müdürümüz Hakan Pamukçu’yu ziyaret ettik. Batman’ın sağlık sorunları ve hastane yetersizlikleriyle ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Özellikle Batman’da yapılması düşünülen yeni devlet hastanesinin kapasitesinin 200 yataktan en az 500 yatak kapasiteye çıkarılması gerekir. Çünkü 200 yataklı yapılacaksa yetersiz kalacaktır.

“Onkoloji ünitesindeki eksiklik büyük mağduriyet oluşturuyor”

Mevcut Bölge Devlet Hastanesinin ihtiyacı karşılamadığına dikkat çeken Şahin, “Ayrıca Batman’da onkoloji bölümünün donanımının eksik olmasından dolayı çok sayıda kanser hastası imkânsızlıklar içerisinde Diyarbakır’a gidip tedavi görmek zorunda kalıyor. Onkoloji ünitesi var, ama doktoru yok. Geçici bir doktor var, o da gidecek. Bu servise bir doktor da yetmiyor. Çünkü bu bölüm başlı başına birkaç birimden müteşekkildir. Dolayısıyla bu anlamda büyük bir mağduriyet yaşanıyor. Özellikle bu iki konu çok önemlidir. Bunun için HÜDA PAR olarak elimizden gelen katkıyı da sunmaya hazır olduğumuz belirtmek isteriz.” diye konuştu.

Şahin, ‘Batman’ın sorunlarını tespit ve çözümüne katkı sunma’ projesi kapsamında Batman’ın sorun ve sıkıntılarının çözümü için ziyaretlerine devam edeceklerini de sözlerine ekledi.(Mehmet Fatih Akgül-İLKHA) 









Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir