• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Nafaka mağdurlarından dikkat çeken açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Gazetemize açıklamalarda bulunan Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu Kurucusu İlhan Ergincan, NAFAKAMA dokunma adı altında ünlülerin imza kampanyası ile başlayan algı operasyonu eski haberlerin servis edilmesiyle devam ediyor dedi. Kamuoyunu yanıltan haberlere dikkat çeken Ergincan, “Hakimin takdir kararıyla sorun çözülebiliyor algısı oluşturmak istiyorlar.” dedi.

“FEMİNİST DERNEKLERİN İLK OYUNU DEĞİL, SON DA OLAMAYACAK”

Son zamanlarda NAFAKAMA dokunma adı altında ünlülerin imza kampanyası ile başlayan algı operasyonu 2018 yılı Ocak ayında istinafın almış olduğu bir kararı bugünmüş gibi gazete manşetlerine servis ederek ‘süresiz nafaka yoktur, hakimin takdir kararı ile de bu konu çözülebiliyormuş’ algısıyla kamuoyunu ve insanları yanıltmaya başladılar.  TMK 175 ve 176 maddeleri gayet açıktır.  Madde 175.- Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek taraf, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan mali gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir. Nafaka yükümlüsünün kusuru aranmaz. ANKARA 5. Aile mahkemesi hakimi Şerafettin Şanverin iki ayrı davada vermiş olduğu süreli karar Yargıtay 2. Dairesi tarafından reddedilmiştir. Gerekçesi yoksulluğa düşen tarafın süresiz nafaka isteyebilir maddesidir. Aile yapısını yıkmayı kendilerine misyon edinen feminist derneklerin bu oyunları ne ilktir nede son olacaktır.  Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu olarak oynanan oyunların farkındayız. Ve bu oyunlara karşı aile yapımızı kurtaracak kanun düzenlemesi gelene kadar mücadelemizi devam ettireceğiz.” şeklinde konuştu.

“AMACINIZ KADINLARI SÖMÜRMEK VE KENDİ ÇIKARLARINIZ İÇİN KULLANMAK”

Nafaka Hakkı Kadın Platformunun başlattığı imza kampanyasına sert tepki gösteren Ergincan, “Seçim sonrası çıkması beklenen nafakaya adil süre getirilmesine yönelik kanun ile ilgili feminist dernek üyeleri ve sözde kadın hakkını savunduğunu iddia eden kesimlerin sesleri daha çok çıkmaya başladı. Evliliği gelir kapısı görenleri ve bu bildiriye imza atanları kınıyoruz. Evliliklerde kadının yaptığı ev işlerini ‘kölelik’ olarak görenler kadınlar çalışınca özgürlük olarak pazarlıyorlar. Aileyi ayaklar altına serenlerin ‘kadın hakları’ söylemi arkasına sığınarak toplumumuzu yozlaştırma çabası içerisinde olanları kınıyoruz. Süresiz nafaka sorunu içtihatla değişir diyerek sorunu çözümsüzlüğe iten zihniyeti kınıyoruz. İmza yarışına girenlere tavsiyemiz, boş işler ile zaman kaybetmeyin toplum yararına işler yapmalarıdır. Sizlerin çarpık zihniyetinden farklı bir tavır beklenmezdi. Sizler güçlü kadın isteğinde değilsiniz, sizlerin gayesi kadının güçsüz kimliği altında onların niyetlerini sömürmek ve onları kendi çıkarlarınız için  kullanmaktır. Süresiz Nafaka Mağdurları Platformu olarak bu zihniyete asla izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir