• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
İstanbul Müftüsü Yılmaz'dan yaz Kur’an kurslarına katılım çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl binlerce kişinin Kur’an eğitimi ve dini eğitimleri aldıkları "Yaz Kur’an Kursları" 17 Haziranda başlıyor. İstanbul İl Müftülüğü tarafından binlerce camide verilecek olan eğitimlerde 4 bini kadın 5 bini erkek olmak üzere 9 bin Kur’an kursu öğreticisi görev alacak. Bununla birlikte 27 bin erkek 28 bin kadın toplamda 55 bin kursiyer, 14 bini erkek 15 bini kız olmak üzere 29 bin öğrenci de verilecek eğitimlere katkı sağlayacak.

17 Haziran pazartesi günü başlayacak olan "Yaz Kur’an Kursları" hakkında İLKHA’ya değerlendirmelerde bulunan İstanbul İl Müftüsü Hasan Kamil Yılmaz, camilerde açılan Kur’an kurslarının, çocukların din eğitimi adına kendilerini daha yoğun bir atmosferde bulmalarını sağladığını belirtti.

Kursların, öğrencileri kişiliklerini de önemli şekilde etkilediğini belirten Yılmaz, "O yüzden biz, öğrencilerimizin yaz Kur’an kurslarına yönelmesi ve yönlendirilmesini önemsiyoruz. Gerek Diyanet İşleri Başkanlığımız gerekse tüm müftülüklerimizin en önemli hasat zamanlarından birisi Ramazan ayı ise diğeri de yaz dönemidir. Ramazan herkesin ilgilendiği bir alan fakat yaz kursları 7-20 yaş arası gençlerin ilgi duyduğu bir alan olarak karşımıza çıkıyor. Öğrencilerimiz okullar tatil olduktan sonra camilerde kurslarda kendilerine ayrılan mekânlarda Kur’an öğrenmek, yeni bilgilerden haberdar olmak adına ayıracakları zaman onların kişisel gelişimlerinde çok önemli katkıları oluyor." şeklinde konuştu.

"Geçen sene İstanbul'da 287 bin yavrumuz yaz Kur’an kurslarımıza katıldı"

Yaz Kur’an kurslarına her geçen sene ilginin arttığını belirten Yılmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Türkiye'de mecburi din dersi var ama dinin ibadet olarak yaşandığını görmek ve orada duygudaşlık oluşturmak için camilerde açılan Kur’an kursları, çocuklarımızın din eğitimi adına kendilerini daha yoğun bir atmosferde bulmalarını sağlıyor. Hiç olmazsa 3 aylık tatilde 2 ay boyunca çocukların Kur’an kurslarında zaman geçirmelerinin anlamlı olacağını düşünüyorum. Camiye gelen çocuklar aynı zamanda artık caminin de bir üyesi oluyor. Camide cemaatin arasına katılarak, onlarla saf tutarak İslam'ı anlama şansı yakalıyor. Bu bakımdan geçen sene İstanbul’da 287 bin yavrumuz yaz Kur’an kurslarımıza katılmıştı. "

Geçen yıla oranla bu sene daha fazla Kur’an kursu öğreticisi aldıklarını belirten Yılmaz, Kur’an kurslarına gelecek olan öğrencilere eğitim verecek yeterli sayıda eğitimcinin olduğunu söyledi.

Yaz Kur’an kurslarını önemsediklerini hatırlatan Yılmaz, öğreticilerin de bu manada çocuklara sahip çıkması adına hassas davranmaları gerektiğini ve "Elif"i öğretmeden önce onun sevgisini öğretmeleri gerektiğini telkin ettiklerini ifade etti.

Cami cemaatine de hatırlatmada bulunduklarını ifade eden Yılmaz, küçük ama değerli olan çocuklara saflarda yer açılması gerektiğini ve bu eğitimin sonraki hayatlarında önemli olduğunu ifade ettiğini vurguladı. (Nizamettin Aşkın-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir