• DOLAR 32.534
  • EURO 34.955
  • ALTIN 2438.668
  • ...
Yolu kapatan kayalar neden kaldırılmıyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis şehir merkezinde bulunan ve günde binlerce yaya ve aracın kullandığı Gazibey Mahallesi, Said-i Kûrdi Caddesi'ne 26 Mart tarihinde tonlarca ağırlığında kayalar düşmüştü.

Büyük bir facianın eşiğinden dönülen olayda can kaybı ve yaralanma yaşanmamış, ancak daha önce de aynı yerde yaşanan olaylar nedeniyle "İhmal" iddiaları gündeme gelmişti.

Olayda, 4 araç kayaların altında kalmış, büyük bir maddi hasar meydana gelmişti. Olayın üzerinde 2 ayı aşkın bir zaman geçmesine rağmen yetkililer tarafından herhangi bir önlemin alınmamış olması ve caddedeki yaya kaldırımına düşen tonlarca kaya parçasının hala kaldırılmamış olması halkın tepkisine neden oluyor.

Aylardır şehir merkezinin en işlek caddesinde bulunan yaya kaldırımını kapatan tonlarca kaya parçasının kaldırılmamasına tepki gösterenler, olayın ihmalden öte vurdumduymazlık olduğunu belirttiler. İsimlerinin açıklamasını istemeyen vatandaşlar, bu manzaranın memleket için büyük bir ayıp olduğunu, bu utançtan bir an önce dönülmesi gerektiğini vurguladılar.

Yetkili kurumları göreve davet eden vatandaşlar, şehir merkezinde bulunan ve yaya kaldırımını kapatan kayaların bir an önce kaldırılmasını istediler. Memleketin bu rezaleti hak etmediğini dile getiren vatandaşlar, insanca yaşamanın kendilerinin de hakkı olduğunu belirttiler.

Daha önce neler yaşanmıştı

Şubat 2014'te aynı mevkide bir yaşındaki çocuğuyla kaldırımda yürüyen Aysel Ülkü adlı bir anne, kafasına kaya parçası düşmesi sonucu ağır yaralanmıştı. Ülkü, halen felçli bir şekilde hayatını sürdürüyor.

Geçtiğimiz yıl da yine aynı mevkide kaya parçaları düşmüş, olayın gece saatlerine denk gelmesi ise olası bir faciayı önlemişti.

Son olarak 26 Mart 2019 tarihinde yine aynı yerde tonlarca ağırlıktaki kayalar yola düşmüş, olayda can kaybı ve yaralanmalar yaşanmamış ancak 4 araç kayaların altında kalarak kullanılamaz hale gelmişti.

Tüm yaşananlara karşın hâlâ bir önlemin alınmamış olmasının oldukça düşündürücü olduğu yorumlarına neden oluyor. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir