• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
HAKSİAD'tan Ramazan Bayramı mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Hak Sanayici ve İş Adamları Derneği (HAKSİAD), bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Mesajda şu ifadelere yer verildi: "Bin dörtyüz yıldır bizleri birbirimize bağlayan, birbirimize kardeş kılan, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu dorukta yaşatan bayramlarımızdan Ramazan Bayramına bir kez daha kavuşmanın mutluluk ve heyecanını yaşamaktayız."

Bayramın akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkan sağlayan önemli günler olduğu belirtilen mesajda, "Bayramlar, giderek yitirdiğimiz sevgi, kardeşlik, paylaşma ve dayanışma gibi insani değerlerimizi yeniden kazanmamıza, toplumda barış ve huzur ortamının yaygınlaşmasına vesile olan istisnai zamanlardır. Aynı zamanda bayramlar, günlük hayatın yoğun koşuşturması içinde yalnızlaşan ve en yakınlarına bile zaman ayırmakta zorlanan insanın bir nebzede olsa durup düşünmesine, kısır çekişmelerden, anlamsız kırgınlıklardan uzaklaşarak çevresindekileri fark etmesine, akrabalık ve komşuluk bağlarını kuvvetlendirmesine imkan sağlayan önemli günlerimizdendir." denildi.

"Manevi değerlerimizi ön plana çıkaran böyle önemli günlerimiz, zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için bir fırsattır, bunu böyle anlamalı, böyle kabul etmeliyiz." denilen mesajın devamında şu ifadeler kullandı:

"İnanıyoruz ki, bu bayramda da bu ruhu gösterecek, birbirimize her zamankinden daha sıkı sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir bayram geçireceğiz.

HAKSİAD olarak bu Ramazan Bayramı'nda da zor durumdaki Müslüman kardeşlerimize yardımcı olmak adına üyelerimizede gerekeni yapmalarını tavsiye ediyoruz "İnancımız gereği, yeryüzünün huzur ve barış içinde olmasını istiyoruz.

Bizler de iş dünyası olarak iyilik için çalışmak, üretmek, kazanmak ve paylaşmakla yükümlüyüz. İyilikten ve adaletten yana olmakla yükümlüyüz.

Acı ve gözyaşı yerine sevinç ve huzur dolu bayramlara kavuşturması dileğiyle Cenab-ı Hakk'a dua ediyor, İslam aleminin ve ülkemizin Ramazan Bayramı'nı tebrik ediyoruz"  (İLKHA) 

Bu haberler de ilginizi çekebilir