• DOLAR 32.392
  • EURO 34.611
  • ALTIN 2387.533
  • ...
Kadir Gecesi'nde "Ümmet İftarı" ve Kur’an ziyafeti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl’de faaliyet yürüten onlarca STK’nın bir araya gelerek oluşturduğu İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Ulu Camii'nde yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirdiği "Ümmet İftarı" programında halkla bir araya geldi.

Cami avlusunda verilen iftar programından önce Kur’an Nesli Platformu’nun katkılarıyla bir Kur’an ziyafeti sunuldu.  İslam ümmetinin bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulması için topluca dua yapıldı.

Bu yıl 5’ncisi düzenlenen "Ümmet İftarı" ve Kadir Gecesi etkinliği hakkında İLKHA’ya konuşan STK temsilcileri, verilen iftarın ve ihya edilecek Kadir Gecesi’nin İslam ümmetinin içerisinde bulunduğu sorun ve sıkıntılardan kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundular.

Mustazaflar Cemiyeti Bingöl Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Refik Alpaya, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak geleneksel hale getirdikleri ve bu yıl 5’ncisini düzenledikleri "Ümmet İftarı" programı düzenlediklerini söyledi. 

Düzenledikleri etkinliğin, İslami Sivil Toplum Kuruluşlarının bir araya gelmesiyle düzenlenmiş olması ve kardeşliğin pekişmesi açısından önemli olduğunu vurgulayan Alpaya, “Bu gibi iftar programlarıyla Müslümanların bir araya gelmesi önemli. 5’ncisini düzenlediğimiz bu program, inşallah ileriki zamanlarda daha güzel programlara vesile olur” dedi.

Bir Ramazan ayının daha sonuna geldiklerini dile getiren Cihannüma Bingöl Temsilcisi Feyzi Aytar, “Bu gece aynı zamanda Kadir Gecesi'ni idrak ediyoruz. İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu olarak 5’nci defadır "Ümmet iftarı" veriyoruz. Bu programın, Müslümanların kardeşlik duygularının gelişmesine vesile olmasını diliyorum. Cuma Gününün Kadir Gecesi'ne tevafuk etmesi ayrı bir güzellik. İlimizde birlik ve beraberliğin olması için önemli bir programdır. Vesile olanlardan Allah razı olsun.” ifadelerini kullandı. 

Özgür Der Başkanı Yusuf Boğatekin ise;

 “Müslümanlar arasında inşallah bir birliğe vesile olabileceğini düşündüğümüzden dolayı bunu önümüzdeki yıllarda da yapmayı planlıyoruz.  Kadir Gecesi biliyoruz ki, Kur’an’ın nazil olmaya başladığı aydır. Ramazan'ı mübarek kılan da Kur'an ayı olmasındır.  Ramazan ayı şükür ayıdır, şükür ayı olmasının yanında İnfak ve zekât ayıdır.  Ramazan ayı sabır ayıdır.  Ramazan ayı Kur'an ayıdır.  Kur'an'ın hayata uygulanması ayıdır.  Bu vesile ile hayatı Kur'an'la tanzim edebilecek bir ayı aslında yaşıyoruz.” dedi. 

Erdemliler hareketinden Ahmet Önalan da şunları söyledi:

 “Yıllardır her yıl Kadir Gecesi’nde İslami STK’larla beraber bir iftar düzenliyoruz. Müslümanlarla birlik ve beraber içinde olmak,  hemfikir olmak ve kardeşliği daha da iyi pekiştirmek için güzel bir program.  Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin tüm Müslümanlara hayırlar getirmesini niyaz ediyorum.”

Nur Derneği Başkanı Tekin Gönç ise, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu'nun geleneksel olarak düzenlemiş olduğu iftar programının önemine değinerek, şunları kaydetti:

“Bugün çok önemli bir gün, Cuma Müslümanların bayramı, Kadir Gecesi ise bin aydan daha hayırlı bir gece.  Bugün ayrıca Dünya Kudüs günü ve Mavi Marmara şehitlerinin şehadet yıl dönümleri. Sıkıntı çeken, zulüm gören tüm Müslümanlara ferahlık diliyoruz. Cenab-ı Allah, Kadir Gecesi hürmetine inşallah onlara bir ferahlık verir.  Bediüzzaman Said Nursi'nin dediği gibi bu zamanda en büyük farz vazifesi İslam birliğidir. Bu birliğin küçük bir numunesi olan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformunun birlikteliğinin bir meyvesidir bu program.  Geleneksel hale gelmiş olan iftar yemeğimizin 5'ncisini düzenliyoruz.  İnşallah bu da diğer bütün illere, diğer bütün İslam coğrafyasına örnek olur. Müslümanların yan yana gelip, etkinlikler yapabiliyor olması bizim için önemlidir. Bu hayırlı görüntü ve birliktelik daha güzel şeylere vesile olur inşallah.”

 

Ümmet İftarı programından önce Kur’an Nesli Platformu Bingöl Koordinatörlüğünün katkılarıyla gerçekleştirilen Kur’an ziyafeti ile ilgili konuşan Mehmet Diril de şunları söyledi:

“Bilindiği üzere Kur’an-ı Kerim mübarek Ramazan ayında indirilmeye başlanmıştır. Dolayısıyla bu durum, Ramazan ayına farklı bir anlam kazandırmaktadır. Bunun içindir ki özellikle Ramazan aylarında evlerde, camilerde hatta işyerlerinde, okullarda yediden yetmişe herkes Kur’an-ı Kerim okumaktadır. Bu vesile ile biz de Kur’an Nesli Platformu Bingöl Koordinatörlüğü olarak, Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu’nun vereceği "Ümmet İftarı"ndan önce bir Kuran Ziyafeti düzenlemeyi istedik. Ramazan ayının sonlarına geldiğimiz bu günlerde Kur’an-ı Kerim okumaya, ibadet yapmaya daha bir özen göstermeliyiz. Çünkü hepimizin malumu olduğu üzere, mübarek Ramazan ayı bir fırsat ayıdır. Son güne kadar da bu aydan azami şekilde istifade etmeliyiz. Asıl olan Ramazan ayından sonra da Kur’an-ı Kerimi okumaya devam edebilmektir. En az Ramazan ayında yaptığımız kadar evlerimizi, camilerimizi, işyerlerimizi, okullarımızı Kur’an-ı Kerim’in maneviyatından mahrum etmemeliyiz. Unutmamalıyız ki Ramazan ayında yapabildiğimiz sâlih amelleri Ramazan ayı dışında da yapmakla sorumlu olduğumuz bir dinin mensuplarıyız. Öyleyse kendimize bir söz verelim ve Ramazan ayında aldığımız manevi havayı Ramazan ayından sonra da devam ettirelim. Belki işte asıl o zaman bozulmuş olan bu çağda Kur’ani bir toplum, Kur’ani bir nesil oluşturup olumsuzlukları düzeltebiliriz. Rabbim bizleri Ramazan ayından hakkı ile istifade edenlerden ve Ramazan ayından sonra da bu rızasına ulaştıracak amelleri işleyenlerden eylesin.” (Nihat Kanat-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir