• DOLAR 32.242
  • EURO 34.871
  • ALTIN 2428.417
  • ...
Irak’ta 6 Fransız’a DEAŞ Suçlamasıyla İdam Cezası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransa, yargılanan kişileri idam mahkumiyetinden kurtarmanın mümkün olduğunu söylüyor. Ancak idamla yargılanan sanıkları ülkeye geri döndürme yönünde bir adım atılmadı. Fransa idam cezasına açıkça karşı çıkan ülkelerden.

Öte yandan Irak mahkemelerinde IŞİD üyesi olmakla suçlanan zanlıların yargılama süreçleri tartışmaya neden oluyor. İnsan hakları örgütleri, DEAŞ’a başka ülkelerden gelerek katılan yabancı savaşçıların ifadelerinin işkence altındayken alındığını ve suçlamaların bu sırada yaptıkları itiraflara dayandırıldığını savunuyor. Mahkumların istismar, yıldırma gibi uygulamalara maruz kaldığı belirtiliyor.

DEAŞ üyesi olmakla suçlanan AB vatandaşı zanlılardan hiçbiri idam edilmedi.

İdam cezası alan Kerim Salim Muhammed ve İbrahim Ali Mansur Nejara, Suriye’nin kuzeyinde Amerika’nın desteklediği Suriye Demokratik Güçleri tarafından yakalanarak Ocak ayında Irak’a teslim edilen 12 Fransız vatandaşından ikisi.

Irak’ta DEAŞ üyesi olmakla suçlanan üç Fransız vatandaşı daha geçen Pazar, bir başka Fransız vatandaşı da Pazartesi günü çıkarıldıkları mahkemede idam cezasına çarptırılmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir