• DOLAR 32.269
  • EURO 34.787
  • ALTIN 2414.035
  • ...
Yakınları gözaltına alınan Türkmenler yetkililere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Irak'tan Adıyaman'a göç eden bazı Türkmen ailelerin, eşleri ve çocuklarının gözaltına alınması tepki çekti. Valilik önünde protesto gösterisi düzenleyen aileler yakınlarının serbest bırakılmalarını istedi.

Oğlunun 3 gün önce gözaltına alındığını ancak sebebini henüz bilmediklerini söyleyen Abdulemir Taha isimli kadın, bu tür baskılar nedeniyle Irak'tan Adıyaman'a kendilerine daha çok sahip çıkılacağı düşüncesiyle geldiklerini ancak aynı şeyleri burada da yaşadıklarını belirtti.

Eşi gözaltına alınan başka bir Türkmen kadın ise 5 çocuğuyla ulu orta kaldığını ifade ederek, "Biz buraya geldiğimizde 'sizi Avrupa'ya gönderelim' dediler. Biz istemedik, burada din kardeşlerimizle beraber yaşamayı tercih ettik. Müslüman olduğumuz için bu sıkıntıları yaşıyoruz." dedi.

Maide Hamdani de eşinin gözaltına alındığını ancak sebebini bilmediklerini anlatarak, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Hamdani, "Irak'ta eşlerimizi cezaevine atınca kadınlar ve çocuklar ne yapacaklarını bilmiyor. İnananlar dilenecek hale geliyordu. Biz buraya, siz bize destek olasınız diye geldik. Bize yolları açtılar fakat şimdi bilmiyoruz neden bizi, hangi sebepten gözaltına alıyorlar. Bize neden bu cezayı verdiklerini açıklasınlar. Bizler bir şey yapmamışız. Irak'ta bize zulmediyorlardı diye buraya geldik.  Burada da benzer şeylerle karşılaşıyoruz. Eşim sabah 07.00'da gider, akşam 18.00'da evine gelir. Komşularımızdan sorsunlar, kimse bizden rahatsız değildir. Eğer benim eşim yanlış bir iş yapmışsa ben kendi elimle getirip teslim ederdim. Ama eşin yanlış bir iş yapmamış diyorlar. Bize, 'Irak'tan sizi istiyorlar.' diyorlar. Biz Iraklıların zulmünden kaçtık, siz bizleri onların eline teslim ediyorsunuz! Biz sesimizin Cumhurbaşkanına ulaşmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Muhtar Rezi ismindeki kadın da oğlunun 15 gün önce götürüldüğünü ancak hangi sebepten götürüldüğü bilmediğini belirtikten sonra "Oğlum öğrenciydi. 'Biz ona yardım edeceğiz' diye götürdüler." dedi.

Eşinin 25 gündür gözaltına alındığını dile getiren İman Bayas "Benim 4 çocuğum var. Eşimin hiçbir suçu yoktu. Cumhurbaşkanının sesimizi duymasını istiyoruz." diye belirtti.

DAEŞ şüphesiyle gözaltına alındılar

Valilik önünde toplanan Türkmen kadın ve erkeklere sakin olmaları ve dağılmaları yönünde uyarılarda bulunan polis, söz konusu şahısların özel durumlarından ve bağlantılarından dolayı gözaltına alındığını aktardı. Farklı zamanlarda gözaltına alınan 9 kişinin, DAEŞ bağlantısı şüphesiyle gözaltına alındığı ifade edildi. (Cemil Özdaş -İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir