• DOLAR 32.554
  • EURO 34.923
  • ALTIN 2438.68
  • ...
Nefroloji uzmanı eksikliği yaşanıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman'da yapılan "600 bin nüfuslu Batman'da nefroloji uzmanı yok" başlıklı bir haber ile ilgili açıklamada bulunan Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Hakan Pamukçu, aksilikler yaşanmaması için bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduklarını aktardı.  

Konuyla ilgili yapılan açıklamada Pamukçu, "Batman Bölge Devlet Hastanesinde mevcut durumda görev yapmakta olan bir nefroloji uzmanı bulunmaktadır. Şu an yıllık iznini kullanmakta olan nefroloji doktoru, bayram sonrasında istifa dilekçesi vereceğini de belirtmiştir. Müdürlüğümüz, bir nefroloji uzmanı atamasının yapılması için bakanlık nezdinde temaslarda bulunmuştur. Bununla ilgili olumlu gelişmeler mevcut olup, yakın bir zamanda somut bir sonuç beklenmektedir. Bu süreç içerisinde hasta mağduriyetini önlemek için gerekli tedbirler zaten alınmıştır." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında Pamukçu, "Diyaliz ünitesinde herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için diyaliz sertifikalı 1 dâhiliye uzmanı ve 3 pratisyen hekimle hizmetler yürütülmektedir. Ayrıca daha konforlu sağlık hizmeti sunma noktasında da bir süre önce başlatmış olduğumuz diyaliz ünitesinin büyütülmesi çalışmalarında ise son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Yaklaşık bir ay içerisinde tamamlanması planlanan üniteye 10 yeni diyaliz makinası daha ilave edilerek, yeni fiziki mekânı ile hizmetlerini sürdürmeye devam edecektir." ifadelerine yer verdi. (Mehmet Sait Çelik–İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir