Kızılay Genel Başkanı Kınık: 38 ülkede çalışıyoruz
Diyarbakır'da düzenlenen iftar programında konuşan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, 38 ülkede faaliyet yürüttüklerini söyledi.
Kızılay Diyarbakır Şubesi tarafından Diyarbakır'ın fethinin 1380'inci yıldönümü münasebetiyle Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık'ın katılımıyla iftar programı düzenlendi.
Merkez Yenişehir ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen iftar programı Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
İftar yemeğinden sonra Kızılay Diyarbakır Şube Başkanı Mesut Işık selamlama konuşması yaptı. Ardından günün anlam ve önemine ilişkin davetlilere hitapta bulunan Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, kurum olarak yaptıkları ve yapacakları çalışmaları değerlendirdi.
Kınık, "Kızılay 150 yıllık bir çınardır, sizde bu çınarın dalları ve kökleri, yeşerdiği topraklarısınız. Dolayısıyla sizler aracılığıyla dünyaya, dünyanın mazlumlarına, ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya devam ediyoruz. Geçen sene 23 milyon insana ulaşabildik. Bu seneki Ramazan'da hedefimiz 14 buçuk milyon insana ulaşmak. Bugün memleketimizin her bir köşesinde tıpkı bu güzel sofralar da olduğu gibi sofralar kuruluyor. Gönüldaşlarımızla, muhtaçlarımızla, yetimlerimizle, hemşehrilerimizle birlikte iftar yapıyoruz." dedi.
"Sadece Türkiye değil 38 ülkede çalışıyoruz"
İftar sofralarının beraber kurulmasının, paylaşmanın bereketine değinen Kınık, "Ramazan zaten iklim olarak barışın yaygınlaştığı bir iklimdir. Bir de paylaşarak birlikte olarak bu birlikteliğimizi bereketlendirmiş oluyoruz. Sadece ülkemizde değil bugün Kızılaycılar bu ülkenin himmetlerini 38 farklı ülkeye taşıyorlar. 38 farklı ülkede kızılaycılar savaşların, afetlerin, yoksulluğun olduğu coğrafyalarda kardeşlerimize, dünyanın mazlumlarına ve mustazaflarına yardım götürüyorlar. 150 yıldır kesintisiz iyiliği yaygınlaştıran Kızılay gibi bir kurumu olan bir milletin evlatlarıyız." ifadelerini kullandı.
"Günlük 5 bin kişilik aş evi yapacağız"
Diyarbakır'a yönelik projelerini aktaran Kınık, "Diyarbakır'a yapacağımız çok hizmetler olacak. İnşallah en kısa zamanda günlük kapasitesi 5 bin civarında olan aş evimizi burada faaliyete sokacağız. Onun dışında Diyarbakır'da sosyal yardım merkezi, afet lojistik merkezi, kan operasyon merkezi kuruyoruz. Bunların yanında özellikle bölgedeki işsizliğin yok edilmesine, toplumun güçlendirilmesine yönelik mikro katılım ve mikro finans yöntemiyle sosyal girişimcilik programını inşallah en yakın bir zamanda faaliyete geçirmeyi düşünüyoruz." şeklinde konuştu.
Amaçlarının insanlığa hizmet olduğunu belirten Kınık son olarak şunları söyledi:
"Amacımız geride bir tek muhtaç insan bile bırakmamak, bütün insanlarımızın onurlu şerefli bir şekilde kendi geçimini sağlayan, yardıma muhtaç olmadığı onurlu vatandaşlık yaşamasını sağlamak. Gençlerimizi irfanla ve eğitimle, genç kızlarımızı okulla, işsizlerimizi işle buluşturmak. Bu konuda devletimize yardım etmek için çalışıyoruz, çalışmaya devam edeceğiz." (Ramazan Zeren – İLKHA)