• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
Facebook, seneye kripto parasını piyasaya sunacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BBC’nin haberine göre Facebook bu yılın sonuna kadar GlobalCoin’i test etmeye başlamak istiyor. Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg, geçtiğimiz ay şirketin kripto para projesinin fırsatlarını ve risklerini ele almak için İngiltere Merkez Bankası Başkanı Mark Carney ile bir araya gelmişti.

Facebook ayrıca, banka hesabı olmayan kişilerin güvenli bir şekilde para gönderip almalarını sağlamak amacıyla en ucuz ve en hızlı şekilde bağlantı kurmak için para transferi şirketleriyle de görüşmelerde bulunuyor.

Bu, Facebook’un ilk dijital para girişimi değil. Bundan 10 yıl önce Facebook stabil coin (USDX) projesinin temellerini attı fakat Facebook credits adı verilen bu sistem hayata geçirilmedi.

Kripto para birimi, gerçek dünyadaki işlemlerin ücretlerini ödemeyi sağlayan, dijital kodlarla online olarak portföylere kaydedilen sanal bir para birimidir. Kullanıcılar arasında anonim olarak görüntülenebilir ve değiştirilebilir. Ayrıca banka ve hükümet gibi merkezi bir otorite tarafından yönetilmezler. En yaygın olarak bilinen kripto para birimi Bitcoin’dir.

Dünya üzerinde kripto para kullananların sayısı yaklaşık 30 milyondur.

Bu haberler de ilginizi çekebilir