• DOLAR 32.343
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2239.851
  • ...
"Toplumu inşa eden annedir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis Merkez Hatuniye Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde Kur’an ziyafeti düzenlendi. Okulun konferans salonunda düzenlenen Kur’an ziyafetine hafız Osman Bostancı katıldı. Bostancı, sunduğu Kur’an ziyafetinin ardından öğrencilere anneliğin önemini anlattı.

Anneliğin büyük bir vazife olduğuna dikkat çeken Bostancı, toplumu inşa eden temel taşın anne olduğunu söyledi. Kur’an-ı Kerim'in bize sunduğu model hanımların olduğunu hatırlatan Bostancı, Kur’an’ın model olarak sunduğu hanımların örnek alınması gerektiğini ifade etti.

“Peygamber Efendimizin eşlerini rol model alalım”

Bostancı, “Yarın hepimiz büyüyeceğiz, evleneceğiz ve çocuk yetiştireceğiz. En azında bu gördüğünüz okulu, sıraları iyi bir anne olmak için görün. Annelik büyük bir vazifedir. Annelikle ilgili kitapları okuyun. Çünkü Fatih Sultan Mehmet’i, Kanunileri, Selahaddin Eyyubileri, Bediüzzamanları kim yetiştirdi? Anne yetiştirdi. Toplumu inşa eden temel taş sizsiniz. O yüzden kendinizin farkında olun. Baba bilirse kendine bilir ama anne bilirse ev bilir, herkes bilir. Yarın doktor, avukat, öğretmen bir anne olacaksınız. Kendinizi çok iyi yetiştirmeniz lazım. Kur’an-ı Kerim'in bize sunduğu model hanımlar var. Firavun'un eşi Asiye annemiz, İsa aleyhi selamın annesi Meryem gibi. Allah neden bunlardan bahsediyor? Onları okuyun, örnek alın ve onlara benzeyin diye. Hepiniz potansiyel bir annesiniz. Hepiniz yarının toplumunu inşa edecek birer mühendissiniz.” dedi.

Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesselem) eşlerini rol model alınması gerektiğinin altını çizen Bostancı şunları söyledi:

“İslam’ın söylediği o güzellikleri yerine getirmek zorundayız. Ruhsuz bir beden ölü bir cesettir. Kur’an’sız bir beden, Resullullah'ın hareketinin, fiiliyatının olmadığı vücut, yaşayan bir ölüdür. Kendinizi nasıl ölçün biliyor musunuz? Ben Kur’an-ı ne kadar tanıyorum? Ben efendimizi, onun eşlerini ne kadar tanıyorum? Bizim için başka rol model yok. Eğer Müslüman isek, bu kimliği inşa etmiş insanları tanımak zorundayız.” (Şükrü Tontaş-İLKHA)  

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir