• DOLAR 32.341
  • EURO 35.171
  • ALTIN 2245.822
  • ...
İmam hatip öğrencisi Avrupa üçüncüsü oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 5’inci Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeynelabidin Tuncel, üst gençler 48 kilogramda Avrupa üçüncüsü oldu.

İmam hatip okullarının başarısı her geçen gün artıyor. Spordan eğitime, kültürel faaliyetlerden sosyal faaliyetlere kadar birçok alanda artan başarılar dikkat çekiyor. Eğitimde kalitesini her geçen gün artıran imam hatip okullarının, son zamanlarda spordaki başarısı da dikkat çekiyor.  

Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 5’inci Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda A Milli Takımı 48 kilogramda temsilden Zeynelabidin Tuncel, finalde Azeri rakibine yenilerek Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Öğrencilerinin başarısıyla gurur duyduklarını, her geçen gün imam hatip okullarının başarısının arttığını belirten Bitlis Said-i Nursi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdür Yardımcısı M. Raşit Yazı, ilk uluslararası deneyimi olmasına rağmen öğrencilerinin iyi bir performans sergilediğini söyledi.

Yazı, “Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen 5’inci Avrupa Wushu Kung Fu Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden okulumuzun öğrencisi olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. Hem okulumuz hem de ilimiz adına gurur verici bir gelişme olmuştur. Öğrencimizin bu müsabakada Avrupa üçüncüsü olması bizim için ayrı bir gurur ve onur oldu. Bitlis’imizde öğrencilerimize fırsat verildiğinde neler yapabildiklerini bu vesile ile görmüş olduk. İmam hatip liselerinin her alanda başarı elde edebileceği bu başarıyla bir kez daha ispatlanmıştır. Her alanda öğrencilerimizin başarılı olması için bizler elimizden gelen gayreti her daim ortaya koyacağız.” dedi.

Sporcunun ülkeye kazandırdığı bu başarıyı kendilerine bir başlangıç olarak değerlendirdiklerini dile getiren antrenör Nuri Turğut, müsabaka öncesi sporcuya destek olan Bitlis valiliği başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti.

Avrupa şampiyonu olmanın kendisini mutlu ettiğini belirten sporcu Zeynelabidin, bundan sonraki şampiyonalara daha iyi çalışıp hedefinin Avrupa şampiyonasında 1. olup dünya şampiyonasında ülkemizi en güzel şekilde temsil etmek olduğunu kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir