• DOLAR 32.284
  • EURO 34.703
  • ALTIN 2403.938
  • ...
Vekil Ebe ve Hemşirelere İzin Hakkı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Tüm Sağlık-Sen Genel Başkanı Okay Erözgün, vekil ebe hemşirelerin de yıllık izin, mazeret izni ve doğum izni gibi Devlet Memurlarına tanınan haklardan yararlanacaklarını açıkladı.

 

Erözgün, Kayseri`de vekil ebe olarak görev yapan bir üyelerinin, yıllık, mazeret, hastalık, doğum izni ve aylıksız izin istemiyle idareye başvurduğunu, ancak başvurunun vekil ebe ve hemşirelerin izin hakları olmadığı gerekçesi reddedildiğini hatırlattı.

 

İdarenin ret cevabı üzerine Sendika Hukuk Müşaviri Av. Murat Alımcı`nın, idarenin işleminin iptali için Kayseri 2. İdare Mahkemesine dava açtığını belirten Erözgün, \"İdare Mahkemesinin, çalışanların dinlenme hakkının Anayasa`nın 5. maddesi ile teminat altına alındığına ve dinlenme sürelerinin kanunla düzenlendiğine dikkat çekerek, verdiği kararında, vekil ebe/hemşire olarak atananların yasada belirtilen süre, rapor vs. koşulları taşımaları kaydıyla, yıllık, mazeret, hastalık ve aylıksız izin haklarından yararlandırılmaları gerektiğine hükmettiğini\" söyledi.

 

Erözgün, \"Davalar bireyleri bağladığı için bu haklardan sadece dava açan personel yararlanabiliyor. Bu hakka kavuşmak isteyen her vekil ebe veya hemşirenin aynı yolu izleyerek dava açması gerekiyor. Tüm vekil ebe ve hemşirelerin bu hususu dikkate alarak sendikamızın kazandığı bu kararı yol gösterici bir karar olarak ele alıp bir an önce hukuki süreci başlatmaları aksi takdirde idareler tarafından izin haklarını kullanmalarının engelleneceğini\" ifade ederek tüm vekil ebe ve hemşireleri uyardı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir