• DOLAR 32.338
  • EURO 34.966
  • ALTIN 2395.537
  • ...
`Teröre Rağmen Kantar Köprüsü Yapılacak`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, temel atma töreni, çeşitli açılışlar ve bir dizi incelemelerde bulunmak üzere Batman`a geldi.
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in yaptığı incelemelere Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Ak Parti İl Başkanı Murat Güneştekin, ilgili kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.
Bakan Şimşek burada yaptığı konuşmada, "Batman için 50 yıldır hayal olan Kantar Köprüsünün yapımına engel olunmasına anlam veremiyorum Şiddetin ve terörün kimseye faydası yok " dedi.
 
Dicle Nehri üzerinde yapımına başlanan Kantar Köprüsü`nün inşaatında kullanılan iş makinelerinin bir süre önce örgüt mensuplarınca yakıldığını hatırlatan Şimşek, "Bizler hizmet için çabalarken terör örgütünün kantar köprüsünü engellemeye çalışmasının ne ekonomik ne siyasi ne sosyal bir rasyonalitesi var. O nedenle kantar köprüsü 50 yıldır konuşulmuş ancak yapılamamış. Şimdi ise bütün bağlantı yolları neredeyse tamamlanmış ancak köprü bitirilememiş, neden çünkü yakılan makinenin yerine yenisi aranıyor. Ben bunu sizin vicdanınıza havale ediyorum. Eğer sorunun kökeni dışarıda değilse demokratikleşme ve özgürleşme ile birlikte şiddetin azalması lazım" ifadelerini kullandı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir