• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Camiler önemli eğitim yuvalarıdır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi'ne yaptırılan cami dualarla ibadete açıldı. Düzenlenen törenle ibadete açılan camiye AK Parti'den 26'ncı dönem Gaziantep milletvekili seçilen ve 2 yıl önce geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Abdulkadir Yüksel’in ismi verildi.

Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi’ne yaptırılan Abdulkadir Yüksel Camii’nin açılışı gerçekleştirilerek, vatandaşın hizmetine sunuldu. Abdulkadir Yüksel Camii’nin avlusunda düzenlenen tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Yapılan eserlerin değerinin varlığında bilinmesi gerektiğine işaret eden Vali Gül, "Çocuklarımız, gençlerimiz, hanımefendiler buradan istifade edecekler. Bu cami de Müslümanların bir mührü gibi yüzyıllarca burada yaşayacak." dedi.

Gül, "Açılışını yaptığımız bu cami hem cami olarak hizmet verecek hem de bir vefanın simgesi olarak ta sonsuza kadar devam edecek. Bazı eserler varlıklarında çok bir şey ifade etmiyorlar ya da farkına varılamıyor. Ama yokluklarında onların eksikliklerini hissediyoruz, camiler de öyle. İnanıyorum ki burada cami olmasa buradakilerin en önemli sorunu cami olurdu. Ama olduğunda da bu eser sanki burada yıllardır varmış gibi düşünürüz, nasıl ve hangi emeklerle buranın oluşturulduğunu çok düşünmeyiz. O açıdan da başta Belediye Başkanımız olmak üzere buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

"Camilerimizin tarihimizde büyük önemi vardır"

Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik de camilerin önemine dikkat çekerek, "Camilerin tarihimizde de günümüzde de hayatımızdaki yeri çok farklıdır. Bazı yapıların fiziki durumlarının ötesinde değerleri ve anlamları vardır. Camiler bunların en başında gelen kurumlarımızdır. Camiler kuruluşumuzun da kurtuluşumuzun da önemli karargahlarından biridir. Osmanlı'nın kuruluşu, kurtuluşumuz, büyük millet meclisinin açılışında hep cami unsurları ve cami merkezleri vardır. Camiler bizim hayatımızda böyle hayati bir öneme sahiptir." ifadelerini kullandı.

"Geride ne bıraktığımız çok önemli

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de  “Mübarek ramazan ayındayız. Başı rahmet, sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu ayda yüce Mevlam inşallah cennetinde buluşturur. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine bu güzel eser için çok teşekkür ediyorum. Makamlar ve ömür bitecek, ancak geride ne bıraktığımız çok önemli." şeklinde konuştu.

Şahin, "Camilerimiz çok önemli, İslam'ın beş şartı olan namazı eda etmemize ve birlikte olmamıza vesile olan mekânlardır. Bu caminin yapımında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Camimiz hayırlı cemaati bol olsun"

Mavikent Mahallesinin hızla büyüdüğünü belirten Tahmazoğlu, "Mavikent Mahallemiz yeni kurduğumuz bir mahalle olmasına rağmen şu anda 6 binin üzerinde konut var. Bu ay sonunda teslim edeceğimiz 5'nci etap ile birlikte yılsonuna kadar buranın nüfusu 30 bini geçecek. Burada 11 tane park, bir pazar yeri, 6 sosyal tesis, 2 çarşı, 6 halı saha, 3 basketbol sahası, 643 gazi ve şehit yakınları için konut yaptık. Şahinbey sanayi sitemiz ve galericiler sitemizle birlikte de burası tam bir merkez haline dönüştü. Burası hızla gelişiyor ve daha yapacağımız yatırımlar var. Buraya yeni bir gençlik merkezi planlıyoruz. Bu Mavikent'e yapılan ikinci camimiz. İnşallah ihtiyaca göre sayı daha da artacak. Camimizin hayırlı, cemaatinin bol olmasını diliyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından dualar okunarak açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesimi ile ibadete açılan camide ilk cuma namazı da kılındı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir