• DOLAR 32.268
  • EURO 34.936
  • ALTIN 2430.29
  • ...
Başkent`te Başörtüsü Eylemi: Evet Ama Yetmez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Eğitim Bakanlığı`nın yayınladığı kılık kıyafet yönetmeliğiyle tek tip kıyafete son verilirken, okullarda sadece imam hatip öğrencilerine başörtüsü serbestliği tanınmasına tepkiler sürüyor.

Memur Sendikaları Konfederasyonu ve bağlı sendika Eğitimciler Birliği Sendikası yarın Ankara`da eylem yaparak, çalışma hayatında kılık kıyafet yasağının tamamen sona erdirilmesini isteyecek.

“Kadınlar arası ayrımcılık son bulsun. Çalışma hayatındaki kadınlar özgür olsun” sloganıyla gerçekleştirilecek olan eylemde, “Çalışma hayatında başörtüsü yasağını protesto ediyoruz” mesajı verilecek.

Eylem yarın saat 14.00`te TBMM Çankaya Kapısı önünde gerçekleştirilecek.

EVET AMA YETMEZ

Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki Memur Sen ve Eğitim Bir Sen, sözkonusu MEB yönetmeliğiyle yapılan değişiklikleri genel anlamda olumlu bulmakla birlikte, kız öğrencilerin; sadece ortaokul ve liselerde seçmeli Kur`an-ı Kerim derslerine başörtülü olarak girebilmeleri diğer derslerde ise başlarını açmak zorunda bırakılmalarına tepki gösteriyor. Bunun daha önce olduğu gibi, öğrencileri psikolojik olarak olumsuz etkileyeceğini belirtiyor.

Sendika`dan yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bu nedenle, söz konusu sınırlamanın tamamen kaldırılarak isteyen kız öğrencilerin sadece seçmeli Kur`an-ı Kerim derslerinde değil, tüm derslerde başlarını kapatabilmeleri yönünde bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Kız öğrencilerle ilgili diğer derslerdeki kılık ve kıyafet yasağının kaldırılmasını istiyoruz. Yapılan değişiklikleri, özgürlükler kapsamında olumlu ve önemli buluyor ama yetersiz görüyoruz. Ayrıca hükümet, çalışma hayatında devam eden kılık kıyafet yasağına da bir an önce son vermelidir.”

Habervaktim.com

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir