• DOLAR 32.256
  • EURO 34.684
  • ALTIN 2403.105
  • ...
`Yönetmelikle Dindar Kesime Büyük Darbe Vuruldu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR- Milli Eğitim Bakanlığı`nın, okullarda başörtüsünü yasaklayan yeni yönetmeliğe bir basın açıklaması ile tepki veren Mustazaflar Cemiyeti Diyarbakır Şube Başkanı Nuri Güler, MEB`in yayınladığı kılık kıyafet ile ilgili yönetmeliğin Ak Partiyi iktidara taşıyan muhafazakâr ve dindar kesimi hayal kırıklığına uğrattığını vurgulayarak, Ak partinin başörtüsünü çözeceğine, inanan halka büyük bir hüsran yaşattığını söyledi. Güler, Ak Parti iktidarının laik kesimden korktuğundan dolayı onların lehinde olan kararların altına imza attığı tespitinde de bulundu.
 
Hükümet Başörtüsünü Çözme Taraftarı Değildir
Başörtüsü meselesinin içinden çıkılmaz bir hal aldığını dile getiren Güler, "STK`lar olarak müdahil olduğumuz başörtüsü konusunda hükümete yaşanılan sıkıntıları anlatmamıza ve hükümetten sorunu çözmesini beklerken, hükümetin aldığı bu karar gerçekten, hükümetin çözme taraftarı olmadığının göstergesidir. AKP Hükümeti bazı çevrelerden korktuğundan dolayı kangrenleşen başörtüsü meselesinde etrafından dönmekten başka bir şey yapmıyor. AKP Hükümeti bunu unutmasın ki bugün başörtüsü mağduru olanlar onlara oy veren insanlardır. Ama Ak Parti`nin kendilerinden korktuğu ve çekindiği çevre ise seçimlerde kendilerine karşı olanlardır."
 
AKP Dindar Kesime, "İmam Hatip Dışında Hiçbir Okulda Okuyamazsınız" Diyor
AKP Hükümeti`nin yayınladığı bu yönetmelikle kendi ayağına kurşun sıktığının farkında olmadığını belirten Güler, Ak Parti Hükümeti dindar kesime resmen İmam Hatip dışında hiçbir okulda okuyamazsın şartını getirdiğini söyledi.
 
AKP`nin dindar ve inançlı neslin resmen okumaması için ellerinden gelen ne varsa yaptığını açıklayan Güler, hükümetin bunu yaparken de toplumu ikiye böldüğünün farkında olmadığını ifade etti.
 
Laik Kesim, Ak Partiden Destek Alarak Dindar Öğrencilerin Üzerine Gidecek
Bu yönetmeliğin ilerde daha büyük sıkıntılara yol açacağına dikkat çeken Güler, eski yönetmelikte dahi olmayan kuralları halka dayatan laik kesimlerin Ak Partinin kendilerine verdiği bu güçten yararlanarak dindar öğrencilerin üzerine daha fazla gideceği tespitinde bulundu.
 
Güler basın açıklamasında, Ak Partinin yönetmeliğe koyduğu madde ile başörtü yasağını uygulamayan yöneticilere de soruşturma açacağını ve bunları tehdit ettiğini dile getirerek, Ak Parti`nin bu yönetmelikle iyi niyetli yöneticileri de töhmet altında bıraktığını söyledi.
 
Ak Parti Kendi Tabanına İhanet Etmiştir
Güler daha sonra basın açıklamasını şu ifadeler ile devam etti: "Biz Ak Partiden başörtüsünden dolayı mağdur edilen ailelerden özür dilemelerini beklerken onlar çıkardıkları yönetmelikle bu aileleri daha da mağdur ettiler. Hükümet şu ana kadar hep yapılanlara karşı bizden önceki hükümetlerin yaptıklarıydı diyordu. Peki, şimdi soruyoruz bu son yönetmelikle beraber başörtülüleri cezalandıran hükümet kime ait?"
 
Güle basın açıklamasını son olarak "Ak Parti çıkardığı bu yönetmelikle kendisine oy verenlere büyük bir ihanet sergilemiştir. Derhal yaptığı bu yanlıştan dolayı özür dileyip hatasını düzeltmelidir" ifadelerini kaydetti. (Osman İçli- M.Sait Adiyaman /İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir