• DOLAR 32.204
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2470.333
  • ...
TESSEP: 28 Şubat Zihniyetini Kınıyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Kılık Kıyafet Yönetmeliği`nin yayımlanmasının ardından bir okul idaresi tarafından okuluna başörtülü devam etmek isteyen kız öğrencilere baskı kurulmasının ortaya çıkması üzerine Tesettür Seferberliği Platformu (TESSEP) Adana Sözcüsü Hüseyin Bozkurk bir açıklama yaparak sorumluları kınadı.
 
28 Şubat`taki İkna Odaları Benzeri Bir Uygulamaya Gidilmiş
Milli Eğitim Bakanlığınca `Okul içinde baş açık` ibaresiyle yayımladığı yönetmeliğin ardından Yüreğir İlçesi Koza İlköğretim Okulu idaresinin adeta üzerine vazife çıkartarak çalışma başlattığını belirten Bozkurt; "Söz konusu yönetmelik henüz yürürlüğe girmedi, 2013 döneminde uygulanmaya başlayacak. Buna rağmen okul idaresi tarafından öğrenci velilerinden habersiz bir şekilde 28 Şubat`taki ikna odaları benzeri bir uygulamaya gidilmiş. Okula başörtüleriyle devam etmek isteyen kız öğrencilerinin üzerinde baskı kurulmuş. Onlara, bir daha başörtülerini takmayacakları yönünde evrak imzalatılmış, bundan önceki başörtülü gelişlerinden dolayı da yazılı olarak özür dilemeleri sağlanmak istenmiş. Tüm bu işlemleri de öğrenci velilerinden habersiz yapmaya çalışmışlar. Tüm bu hukuksuz tavırlarından dolayı Koza İÖO`ndaki 28 Şubat zihniyetini TESSEP olarak kınıyor, adalet ve insaf sahibi yetkilileri göreve çağırıyoruz "dedi.
 
Hükümet Bu Uygulamayı Tekrar Gözden Geçirmeli
Hali hazırda İmam Hatip Okulları dışında okuyan kız öğrencilerin haklarının gözetilmediğini belirten Bozkurt; "Hak ve özgürlüklerin genişletilmesi adına yapıldığı söylenen kılık kıyafet yönetmeliğinin ardından baskıcı dikta yönetimleri aratmayacak bu uygulamayı yapan kimseler hakkında yetkililerin harekete geçmesi gerekmektedir. Bu yönetmelikte İmam Hatip Liselerinde başörtüsünün serbest olduğu söyleniyor. Ancak hali hazırda 6, 7 ve 8`inci sınıflarda okuluna devam eden kız öğrencilerinin sorunları görmezden geliniyor. Hükümetin bu uygulamayı tekrar gözden geçirmesi ve hiç kimsenin mağdur edilmediği bir düzenleme yapması gerekmektedir.
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir