• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
Uluslararası Af Örgütü'nden AA muhabiri için kampanya
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uluslararası Af Örgütü, 22 Ocak'tan beri işgal çetesi tarafından gözaltında tutulan Anadolu Ajansı (AA) foto muhabiri Mustafa Kharouf'un serbest bırakılması ve sınır dışı edilmemesi için imza kampanyası başlattı. 

Uluslararası Af Örgütü'nün web sitesinden İsrail İçişleri Bakanı Aryeh Makhlouf Deri'ye hitaben hazırlanan "Filistinli foto muhabir Mustafa Kharouf derhal serbest bırakılmalı ve kalıcı oturma izni verilmeli" başlıklı dilekçe örneğinde, şu ifadelere yer verildi:

"Mustafa Kharouf Anadolu Ajansı'na bağlı çalışan bir foto muhabiridir ve İsrail güçlerinin işlediği insan hakları ihlalleri üzerine haberler yapmakta olduğunu biliyorum. Kharouf'un keyfi olarak gözaltında tutulmasının ve zorla sınır dışı edilmesi kararının gazetecilik faaliyetini engellemeyi amaçladığından kaygı duyuyorum. Her durumda, Kharouf’un Doğu Kudüs’ten sınır dışı edilmesi, İsrail’in 1951'den beri taraf devlet olduğu Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’nin ihlali olacaktır. Size, Mustafa Kharouf’u Givon Cezaevi’nden derhal serbest bırakmanız, İsrail’in Dördüncü Cenevre Sözleşmesi gereğince sahip olduğu yükümlülüklere uygun olarak Kharouf’a Doğu Kudüs’te kalıcı oturum izni vermeniz ve böylece Mustafa Kharouf’un güven içinde evinde yaşamayı sürdürmesini sağlamanız çağrısında bulunuyorum."

Kharouf'un serbest bırakılması ve sınır dışı edilmemesi için Uluslararası Af Örgütü'nün internet sitesi üzerinde imza verilmesi çağrısında bulunuldu.

- 22 Ocak'ta gözaltına alındı

İsrail güçleri, AA foto muhabiri Mustafa Kharouf'u "oturma izni olmadığı" gerekçesiyle 22 Ocak'ta işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan evinden gözaltına almıştı. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir