• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
Dr. Afiyet Sıddıki için görüşmeler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan Dışişleri Bakanı Mahdum Şah Mahmud Kureyşi  meclis oturumunda ABD'de haksız yere tutuklu bulunan Dr. Afiyet Sıddıki'nin ülkeye iadesi ile ilgili dilekçe yazacaklarını söyledi.

Kureyşi açıklamasında, "İslamabad, Sıddıki'nin Pakistan'a dönüşünü ABD yetkilileriyle sürekli tartışıyor ve Pakistan'daki Houston Başkonsolosluğu onunla sürekli temas halindedir" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde son 16 yıldır hapsedilen Dr. Aafia Siddiqui (Afiyet Sıddıki)'nin ülkesine geri gönderilmesi bekleniyor.

Basında çıkan haberlere göre, Dr Aafia Siddiqui yakında eve dönecek. Kaynaklar, Sıddıki'nin adının Taliban tarafından serbest bırakılması talep edilen ilk on isim arasında olduğunu bildirdi.

Afiyet Sıddıki neden kaçırıldı ?

Afiyet Sıddıki 2008'de Afgan polisi tarafından tutuklandı. Sıddıki'nin 900 gram sodyum siyanür ve New York anıtlarına yönelik kitle saldırı planlarıyla yakalandığı iddia edilmişti.

Afiyet Sıddıki'nin davası Eylül 2010'da ABD'de görüldü. Sıddıki, cinayete teşebbüs, silahlı saldırı ve başka suçlamalardan mahkum oldu.

Yakalandıktan sonra ABD'ye götürülen Sıddıki, sorgulama odasında eline geçirdiği bir M-4 tüfeğiyle etrafa ateş açmıştı. Olayda vurulan asker olmamış, fakat Sıddıki askerlerin ateşi sonucu yaralanmıştı.

Afganistan'da Taliban 2010 yılında, aralarında bir İngiliz kadının da bulunduğu dört kişinin kaçırılmasını üstlenerek, karşılığında ABD'de hapis cezası verilen Pakistanlı Müslüman kadın doktorun serbest bırakılmasını istedi.

Afiyet Sıddıki yıllarca işkence altında tutulduğu hapishanede akli dengesini kaybetmişti. Sıddıki'nin kocası ise 11 Eylül saldırılarının planlanmasına yardım ettiği iddiası ile 2003 tutuklandı ve halen Amerikan Guantanamo askeri üssünde tutuklu bulunuyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir