• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
Vakıflardan Ramazan ayı çağrısı  YARDIMLARINIZ BEREKETLENSİN!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Hummalı bir çalışma sonrası hayırseverlerin katkılarıyla ve özverili bir çalışma sonrası ihtiyaç sahiplerini tespit eden Umut Kervanı Vakfı ve Yetimler Vakfı ramazan hazırlıklarını bitirdi ve yardımlarına başladı. Bu yıl ‘Ramazanda Yardımlarınız Bereketlensin’ temasıyla çalışmalarına başladıklarını ifade eden Umut Kervanı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kurtaran, “ Daha fazla aileye ulaşarak ramazanlarını sevinçli bir şekilde karşılamaları için gayret sarf edeceğiz” dedi.

cengiz kurtaran

“GIDA KOLİLERİNİ DAĞITMAYA BAŞLADIK”

Yurtiçinde ve yurtdışında binlerce kişiye yaptığı yardımlarla adından söz ettiren Ramazan hazırlıklarını hayırseverlerin katkılarıyla tamamladı. Umut Kervanı Vakfı,  bu yıl “Ramazanda yardımlarınız bereketlensin” sloganıyla “Gıda kolisi”, “Yetimlere Bayramlık”, “Mağdur, Yetim ve Medrese Talebelerine İftar” gibi projelerle ihtiyaç sahiplerine ulaşmayı hedefliyor. Ramazan ayında yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi veren Umut Kervanı Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Kurtaran,  birçok yardım kuruluşuyla protokol imzalandığını, yurtiçinde ve yurtdışında birçok noktada ihtiyaç sahiplerine ulaşacaklarını belirtti. Bu mübarek ayda üç önemli projeyle muhtaçlara ulaşacaklarını ifade eden Kurtaran, “Ramazan’ın en güzel yönlerinden biri de topluca açılan iftarlardır. Bu kapsamda vakıf olarak yetim ve mağdur olan ailelere, medreselerde talebe olan öğrencilere iftar vereceğiz. Yüz lira tutarında gıda kolilerimizi hazırladık. Bunları Ramazan’dan önce ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladık. Mağduriyetleri daha fazla olan ailelere daha çok yardım yaparak ramazanlarını sevinçli bir şekilde karşılamaları için gayret sarf edeceğiz” dedi.

“GAZZE’DE YETİMLERE BAYRAMLIK HEDİYE EDECEĞİZ”

Bir diğer projelerinin Bayramlık hediyesi olduğundan söz eden Kurtaran şöyle devam etti:  “Ramazan ayının 15’inden sonra da yetim ve muhtaç çocukların bayrama sevinçli bir şekilde girebilmeleri için ‘Bayramlık elbise giydirme’ projemiz olacak. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi sadece Filistin Gazze’de yaklaşık 37 bin yetimin olduğunu hesaba katarak orada da giydirme projesi ile ilgili hazırlığımızı devam ettiriyoruz. Bununla birlikte Yemen’de, Afganistan’da, Bangladeş’te ve Afrika’nın birçok ülkesinde gerek gıda kumanyası gerekse yetim giydirme, muhtaç ailelere iftar düzenlemek gibi çalışmalarımız sürüyor.”

ÇOK SAYIDA MUHTAÇ AİLE TESPİT ETTİK, HAYIRSEVERLERİN KATKILARINI BEKLİYORUZ”

Çocukların bayramı sevinçle karşılamasının önemine vurgu yapan Kurtaran,  “Bir yetimin giydirilmesi için 150 TL fiyat belirledik. Onların yüzündeki gülümseme bizleri de sevindirecektir. Bununla birlikte ramazan ayı için diğer projelerle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu konuda da hayırseverlerimizden destek bekliyoruz. Hayırseverlerimiz bizlere www.umutkervani.org.tr den ulaşarak gerek online, gerekse banka hesaplarımız üzerinden yardımlarını ulaştırabilirler. Hayırseverlerimizle birlikte tespit edilen mağdur ve muhtaç ailelere gidebiliriz. Bu konuda ekiplerimiz hazır. Tespit edilen aile sayımız çok. İstiyoruz ki gelen yardımları onlara ulaştıralım. Bu konuda ne kadar çok yardım gelirse o kadar fazla mağdur aileye ulaşmış olacağız. Bu vesile ile ramazan ayının tüm İslam âlemine hayırlar getirmesini, muhtaç ve sıkıntıda olan Müslümanların bir an önce sıkıntılardan kurtulmasını, huzur ve mutlulukla geçirecekleri günlerin gelmesini Rabbimizden niyaz ediyoruz. Rabbim yardım yapan tüm hayırseverlerin yardımlarını kabul etsin.”

mehmet ali aysu

"YETİMLER ALLAH'IN BİZE EMANETLERİDİR"

Yaptığı çalışmalar ile ihtiyaç sahibi yetim aileler ile zenginler arasında köprü işlevini kuran Diyarbakır ​Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma, Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) Ramazan ayına sayılı günler kala yetim ve öksüz ailelere gıda ve kırmızı et kumanyalarını ulaştırmak üzere çalışmalarını hızlandırdı. Ramazan ayı çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Yetimler Vakfı İstişare Kurulu Üyelerinden Mehmet Ali Aysu, Ramazan ayının af ve mağfiret ayı olduğuna dikkat çekti. Aysu, "Önümüz af ve mağfiret ayı olan ramazan ayıdır. Biz de inşallah Ramazan ayı öncesinde gıda kolileri ve kırmızı etlerimizi hazırladık. En azından bu ramazanın ilk gününde yetimler aileleriyle birlikte evlerinde sıcak bir yemek pişsin diye yola koyulduk. Binlerce gıda kolisi hazırladık. Ramazan ayında gelebilecek olan zekât ve fitrelerle bu kolilerimizi İnşallah peyderpey daha da arttırarak bu ihtiyaç sahiplerine, yetimlere ulaştıracağız." dedi.

"YETİMLERE HEP BERABER SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Yetimlerin Allah'ın bir emaneti olduğunu belirten Aysu, "Allah'ın emanetine en çok sahip çıkılması gereken zaman, ramazan ayıdır. Ramazan ayındaki af ve mağfirete ulaşabilmenin yolu da Allah'ın bize emanet bıraktığı bu yetimlere sahip çıkmakla olur. İnşallah bu yetimlere hep beraber sahip çıkacağız. Bayramdan önce de onlara giyim yardımı yaparak güzel bir şekilde giyindireceğiz. Onlar da bu bayramda anasız ve babasız kalmanın hüznünü yaşamayacak, diğer çocuklar gibi sokakta karınları tok, elbiseleri yeni olarak oynayacaklar." ifadelerini kullandı. Aysu, "İnşallah hep birlikte bu emanete sahip çıkacağız. Bu emanet sadece Yetimler Vakfı'na değil, ümmete verilmiş bir emanettir. Biz Yetimler Vakfı olarak sadece buna ön-ayak, köprü olmak istiyoruz. Rabbim hayır sahiplerinin hayrını kabul etsin. İnşallah bu ramazan boyunca gerek zekât ve gerek fitrelerimizle bu yetimleri unutmayacağız ve bu fitre ve zekâtların yerine ulaşmasına vesile olacağız." şeklinde konuştu.

PEYGAMBER SEVDALILARI VAKFI'NDAN RAMAZAN MESAJI

Peygamber Sevdalıları Vakfı ramazan ayı vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Peygamber Sevdalıları Vakfı Marmara Koordinatörlüğü Sözcüsü Yusuf Tutak, ramazan ayının kıymetinin hakkıyla bilinmesi ve maddi ve manevi hayır işlemek için büyük bir fırsat olarak görülmesi gerektiğini söyledi. Tutak, "Ey iman edenler! Oruç sizden önce gelip geçmiş ümmetlere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz.' (Bakara-183) Ramazan ayı, cennet kapılarının açıldığı, cehennem kapılarının kapandığı ve azgın şeytanların da zincire vurulduğu mübarek bir aydır. Bu mübarek ayda oruçlu bir Müslüman, orucunu açtığı zaman yaşadığı sevinç ile Rabbine kavuştuğu zaman ki sevinç olmak üzere iki sevinç ile müjdelenmiştir. Bu mübarek ayda oruç tutan Müslümanın ağız kokusunun, Allah-u Teâlâ’nın katında misk kokusundan daha hoş olduğu hadis kitaplarımızda geçmektedir." dedi.

“MÜSLÜMANLAR YARDIMLAŞMAYI HAYATLARININ MERKEZİNE YERLEŞTİRMELİ”

Tutak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ramazan ayı; rahmettir, berekettir, paylaşmaktır. Paylaşmak sevgiden gelir. Sevmek, Allah’ın el-Vedûd isminin tecellisidir. Paylaşabilen insan; kötülükten uzaklaşır, hep iyilik içinde olma duygusuna sahip olur. Peygamber Efendimiz (Sallalahu Aleyhi Vesellem), , Asr-ı Saadet neslini bu şekilde terbiye etmiş ve bu nesil tüm insanlığa iyiliğin yaşantısını göstermiştir. İslam’ın şiarlarından olan zekât, infak, sadaka; İslam medeniyetinin ekonomik temellerini oluşturan mali ibadetlerdir. Mübarek ramazan ayında her türlü ibadetin, ziyadesiyle yapılması icap ettiği gibi mali ibadetlerde de bu kaide geçerlidir. Dolayısıyla Müslümanlar yardımlaşmayı ve infakı hayatlarının merkezine yerleştirmeli, sahip oldukları ilmi, iktisadi birikimlerini her daim başkalarıyla paylaşmalıdır. İnfaktan, yardımlaşmaktan ve başkasına kendinde olanı vermekten uzaklaşmış toplumlar; asla iyiliğe, toplumsal refaha ve medeni bir hayata ulaşamazlar."

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir