• DOLAR 32.287
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2472.43
  • ...
"Gelin ramazan ayında fakirlerin yüzünü güldürelim"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Siirt'te yardıma muhtaç ailelere dönük çalışmalarını sürdüren Siirt Umut Kervanı, ramazan ayı vesilesiyle çalışmalarına hız verdi. Ramazanda daha fazla aileye ulaşmak adına "Gelin Yoksul ve Muhtaçlara Umut Olalım" sloganıyla hayırsever vatandaşlara çağrıda bulunan Siirt Umut Kervanı, faaliyetleriyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.                   

İnsani Yardım ve Eğitim Kültür Derneği Siirt Umut Kervanı Başkanı Fahrettin Dayan, yaklaşan ramazan ayı dolayısıyla fakir ve mağdur aileler için yardım kampanyası başlattıklarını, hayırseverlerin bu ayda zekât başta olmak üzere sadaka ve hayırlarına talip olduklarını belirtti.  

Ramazan ayının ihtiyaç sahiplerinin yüzünün en çok güldüğü bir ay olduğunu belirten Dayan, "Gelin ramazan ayında zekatlarımızla fakirlerin yüzünü güldürelim." çağrısında bulundu.

"Vakfımız, yetim ve muhtaçların umudu haline gelmiştir"

Dayan, "Ramazan’da Yetimlere Umut Olalım" sloganıyla da anlamlı bir kampanya başlattıklarını dile getirdi.

Dayan, "2019 yılı ramazan ayına girmek üzereyiz. Siirt Umut Kervanı olarak bu yıl ki sloganımız 'Yardımlarınız Muhtaçlara Umut Olsun' çağrısıdır. Bu vesile ile bizden beklenti içinde olan yetim ve muhtaçlar için, son bir aydır ramazan ayı yardım faaliyetlerimize başlamış bulunmaktayız. Vakfımız, açıldığı günden beri adeta yetim ve muhtaçların umudu haline gelmiştir. Biz, Siirt Umut Kervanı olarak her zaman bu teveccühe layık olmaya çalışmaktayız. Hayırsever ve muhtaçlar arasında köprü vazifesini layıkıyla icra etmeye devam edeceğiz, İnşallah." dedi.

"Hayırseverlerin desteği artarsa daha çok muhtaç aileye ulaşabiliriz"

Hayırseverlerin yapacağı yardımlarla daha çok ihtiyaç sahibi aileye ulaşabileceklerine değinen Dayan, "Önümüzdeki ramazan ayı hedefimiz, 100 aileye gıda kolisi dağıtımı ve 50 yetim ve muhtaç çocuğun giydirilmesi olacak. Bir gıda kolimizin bedeli 75 TL'dir. Yetim giydirme bedeli de 150 TL'dir. Hayırseverlerin desteği artarsa biz de daha çok muhtaç aileye ulaşabiliriz. Dinimizin temel ilkelerinden biri, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.' şeklinde Peygamberimizin (s.a.v) Hadis-i Şerifidir. Bu ilke, toplumumuzdaki fertler arasında sorumluluk ve fedakârlığı, yardımlaşma ve dayanışmayı önceler. Böyle bir toplum olmaya layığız biz. Aynı mahallede, aynı şehirde beraber yaşadığımız yetim ve yoksulları unutmayalım. Yoksullarla aramızda bir yardım ve dayanışma köprüsü olan Umut Kervanına sahip çıkalım. Katkılarımızla güçlendirelim." dedi.

"Hayırseverlerin bağışlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırmayı bir vazife biliriz"

Umut Kervanı güçlendikçe ve büyüdükçe muhtaç ve yetimlerin de yüzünün o oranda güleceğine dikkat çeken Dayan, "Fakir ve muhtaçlar mutlu olacaklardır. Hayırseverlerin her türlü bağışlarını yetim ve muhtaçlara ulaştırmayı bir vazife biliriz. Şimdiden yüce Allah hayırsever kardeşlerimizin yapacağı bağışları katında kabul edip mallarına bereket katsın. Bu ramazanda da 'Yardımlarınız Muhtaçlara Umut Olsun' diyoruz. Bu vesileyle halkımızın yaklaşmakta olan mübarek ramazan ayını kutluyoruz. Halkımızın, ramazanın manevi havasından hakkıyla istifade etmesini ve bu mübarek ayın İslam ümmetine birlik, beraberlik ve kardeşliğe vesile olmasını Rabbimizden temenni ediyoruz." (Murat Orhan – İLKHA)





Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir